Pinterest

Feketebabos taco

Hétvégén Mexikóba megyünk! Persze nem fizikailag, hanem egy doboz feketebab, pár szál rukkola és néhány tortilla segítségével, amelyből gyors és könnyű előételt varázsolhatunk a hétvégi piknikre vagy sütögetésre.
Könnyű
4 személy
5 perc
2 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 babkonzerv

fél tk. kömény

2 mogyoróhagyma

4 tortilla

tejföl

hagyma

rukkola

chili pehely
hozzávalók 4 személyre
1 babkonzerv

fél tk. kömény

2 mogyoróhagyma

4 tortilla

tejföl

hagyma

rukkola

chili pehely
  1. lépés 1
    Nyissunk ki 1 babkonzervet és szűrjük le. Melegítsük fel alacsony lángon fél teáskanál kömény hozzáadásával, közben finoman nyomkodjuk össze a babokat egy villa segítségével.
  2. lépés 2
    Szeleteljünk fel 2 db mogyoróhagymát. Pirítsunk meg 4 tortillát.
  3. lépés 3
    Oszlassuk el a babpürét a tortillákon. Kenjünk rájuk 1-1 evőkanál tejfölt, adjunk hozzá néhány szelet hagymát, pár szál rukkolát és szórjuk meg chili pehellyel.
  4. lépés 4
    Vágjuk négy szeletre a tortillákat, és fogyassszuk úgy, mintha tacot ennénk!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal

    Paradicsomsaláta bivalymozzarellával és cannellini babbal

    Íme, egy fantasztikus küllemű, vonzó nyári saláta, amelyet a sok színű paradicsom, a krémes fehérbab és a bivalymozzarella egyedi íze tesz különlegessé. Az alapanyagokat a salsa verde, ez a petrezselymes, fokhagymás, citromos üde szósz köti össze.

  • Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

    Csevapcsicsa lilahagyma salátával és babpürével

    A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvenc receptje, és akár szabad tűzön, akár grillserpenyőben is elkészíthető. Mellé friss-savanykás lilahagyma salátát, chilis vagy barbeque-s babpürét és kenyeret kínáljunk.

  • Kukoricás, vegyes babos rizssaláta garnélával

    Kukoricás, vegyes babos rizssaláta garnélával

    A rizsre nem úgy gondolunk, mint saláta alapra, pedig remekül kombinálható különböző ízű és állagú alapanyagokkal. Ez a kétféle babbal, roppanós garnélával, édes kukoricával és friss zöldségekkel készült rizssaláta édes-csipős öntettel meglocsolva csodálatos recept.