Pinterest

Feketebabos taco

Hétvégén Mexikóba megyünk! Persze nem fizikailag, hanem egy doboz feketebab, pár szál rukkola és néhány tortilla segítségével, amelyből gyors és könnyű előételt varázsolhatunk a hétvégi piknikre vagy sütögetésre.
Könnyű
4 személy
5 perc
2 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 babkonzerv

fél tk. kömény

2 mogyoróhagyma

4 tortilla

tejföl

hagyma

rukkola

chili pehely
hozzávalók 4 személyre
1 babkonzerv

fél tk. kömény

2 mogyoróhagyma

4 tortilla

tejföl

hagyma

rukkola

chili pehely
  1. lépés 1
    Nyissunk ki 1 babkonzervet és szűrjük le. Melegítsük fel alacsony lángon fél teáskanál kömény hozzáadásával, közben finoman nyomkodjuk össze a babokat egy villa segítségével.
  2. lépés 2
    Szeleteljünk fel 2 db mogyoróhagymát. Pirítsunk meg 4 tortillát.
  3. lépés 3
    Oszlassuk el a babpürét a tortillákon. Kenjünk rájuk 1-1 evőkanál tejfölt, adjunk hozzá néhány szelet hagymát, pár szál rukkolát és szórjuk meg chili pehellyel.
  4. lépés 4
    Vágjuk négy szeletre a tortillákat, és fogyassszuk úgy, mintha tacot ennénk!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!