Expressz coleslaw saláta
A legtöbb amerikai káposztasaláta két zöldséggel, lilakáposztával és karalábéval készül. Ha megfelelő arányban és alaposan megfűszerezzük őket, rendkívül finom salátát kapunk!
Könnyű
4 személy
15 perc
1 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
150 g lilakáposzta
150 g karalábé
2 sárgarépa
2 ek majonéz
2 ek görög joghurt
2 ek mazsola
1 citrom leve
1 ek cukor
¼ tk finom só
150 g karalábé
2 sárgarépa
2 ek majonéz
2 ek görög joghurt
2 ek mazsola
1 citrom leve
1 ek cukor
¼ tk finom só
hozzávalók 4 személyre
150 g lilakáposzta
150 g karalábé
2 sárgarépa
2 ek majonéz
2 ek görög joghurt
2 ek mazsola
1 citrom leve
1 ek cukor
¼ tk finom só
150 g karalábé
2 sárgarépa
2 ek majonéz
2 ek görög joghurt
2 ek mazsola
1 citrom leve
1 ek cukor
¼ tk finom só
- lépés 1Szeleteljünk 150 g lilakáposztát vékony csíkokra egy éles késsel vagy mandolinnal. Keverjük össze a citromlevet 1 evőkanál cukorral és ¼ teáskanál finom sóval.
- lépés 2Öntsük a káposztára, és masszírozzuk bele a kezünkkel, hogy a zöldség megpuhuljon. Hagyjuk 1 órán át pácolódni a hűtőszekrényben.
- lépés 3Hámozzunk meg és reszeljünk le 150 g karalábét és 2 sárgarépát. Áztassunk forró vízbe 2 evőkanál mazsolát.
- lépés 4Keverjünk össze 3 púpozott evőkanál majonézt 3 evőkanál görög joghurttal.
- lépés 5Csepegtessük le a lilakáposztát, majd keverjük össze a többi reszelt zöldséggel és a lecsepegtetett mazsolával. Adjuk hozzá a szószt, alaposan keverjük össze és frissen fogyasszuk.
Fedezze fel ezt is...












