Pinterest

Expressz coleslaw saláta

A legtöbb amerikai káposztasaláta két zöldséggel, lilakáposztával és karalábéval készül. Ha megfelelő arányban és alaposan megfűszerezzük őket, rendkívül finom salátát kapunk!

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
150 g lilakáposzta

150 g karalábé

2 sárgarépa

2 ek majonéz

2 ek görög joghurt

2 ek mazsola

1 citrom leve

1 ek cukor

¼ tk finom só
hozzávalók 4 személyre
150 g lilakáposzta

150 g karalábé

2 sárgarépa

2 ek majonéz

2 ek görög joghurt

2 ek mazsola

1 citrom leve

1 ek cukor

¼ tk finom só
  1. lépés 1
    Szeleteljünk 150 g lilakáposztát vékony csíkokra egy éles késsel vagy mandolinnal. Keverjük össze a citromlevet 1 evőkanál cukorral és ¼ teáskanál finom sóval.
  2. lépés 2
    Öntsük a káposztára, és masszírozzuk bele a kezünkkel, hogy a zöldség megpuhuljon. Hagyjuk 1 órán át pácolódni a hűtőszekrényben.
  3. lépés 3
    Hámozzunk meg és reszeljünk le 150 g karalábét és 2 sárgarépát. Áztassunk forró vízbe 2 evőkanál mazsolát.
  4. lépés 4
    Keverjünk össze 3 púpozott evőkanál majonézt 3 evőkanál görög joghurttal.
  5. lépés 5
    Csepegtessük le a lilakáposztát, majd keverjük össze a többi reszelt zöldséggel és a lecsepegtetett mazsolával. Adjuk hozzá a szószt, alaposan keverjük össze és frissen fogyasszuk.