Currys kukoricaleves édesburgonyával
Finom recept hűvösebb időre! A kellemesen pikáns, tartalmas levest kókusztejjel, kukoricával, édesburgonyával, hagymával, fokhagymával, répával, chilivel és fűszerekkel félig pürésítjük. Tetején újhagymával, joghurttal, korianderrel és lágytojással tálaljuk.
Könnyű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
1 hagyma
1 sárgarépa
1 közepes édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 csokor koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
2 cm gyömbér
1-2 db chili paprika
4 tojás
400 ml kókusztej
800 ml alaplé vagy víz
görögjoghurt
só
bors
olaj
1 hagyma
1 sárgarépa
1 közepes édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 csokor koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
2 cm gyömbér
1-2 db chili paprika
4 tojás
400 ml kókusztej
800 ml alaplé vagy víz
görögjoghurt
só
bors
olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
1 hagyma
1 sárgarépa
1 közepes édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 csokor koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
2 cm gyömbér
1-2 db chili paprika
4 tojás
400 ml kókusztej
800 ml alaplé vagy víz
görögjoghurt
só
bors
olaj
1 hagyma
1 sárgarépa
1 közepes édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 csokor koriander
1 ek. curry fűszerkeverék
2 cm gyömbér
1-2 db chili paprika
4 tojás
400 ml kókusztej
800 ml alaplé vagy víz
görögjoghurt
só
bors
olaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban kezdjük el dinsztelni. Pár perc elteltével reszeljük hozzá a fokhagymát és a gyömbért.
- lépés 2Adjuk hozzá a kimagozott apróra vágott chilit és a curryt, és kevergessük további 1-2 percig, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Vágjuk fel a répát és az édesburgonyát hasonló méretűre, majd tegyük a lábasba és öntsük fel az alaplével.
- lépés 4Miután a zöldségek megpuhultak, merjük ki a leves felét és pürésítsük majd öntsük vissza a lábasba.
- lépés 5Öntsük hozzá a kókusztejet és a csemegekukoricát és forraljuk fel.
- lépés 6Időközben készítsük el a lágy sárgájú tojásokat is: a hűtőből kivett tojásokat tegyük óvatosan forrásban lévő vízbe 6-6½ percre, majd tegyük hideg vízbe és pucoljuk meg.
- lépés 7Karikázzuk fel az újhagymát és aprítsuk fel a koriandert.
- lépés 8Tálaláskor tegyünk a levesre egy kevés joghurtot, szórjuk meg korianderrel, újhagymával és helyezzük a levesre a félbevágott tojást is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...