Pinterest

Citromos-tejszínes lazac rigatonival

Az omlós lazac a tejszínes szósszal és rigatonival tálalva ellenállhatatlan fogás. Friss, színes és kényeztető étel, ami vendégek fogadására is ideális.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni

250 g lazac

60 ml fehérbor

1,5 dl tejszín

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

½ citrom



bors

3 ek olívaolaj

3 dkg vaj
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni

250 g lazac

60 ml fehérbor

1,5 dl tejszín

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

½ citrom



bors

3 ek olívaolaj

3 dkg vaj
  1. lépés 1
    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolaj és vaj keverékét. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a serpenyőbe. Süssük 2-3 percig oldalanként.
  2. lépés 2
    Vegyük ki a lazacot, majd adjuk a serpenyőben maradt zsiradékhoz az apróra vágott fokhagymát, majd fél perc elteltével öntsük a serpenyőbe a bort is, várjuk meg hogy az alkoholtartalma elpárologjon. Utána adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, majd a reszelt parmezánt is. Sózzuk, borsozzuk és néhány perc alatt sűrítsük be kissé a szószt.
  3. lépés 3
    Ezalatt főzzük meg a rigatonit.
  4. lépés 4
    A lazacot vágjuk falatnyi darabokra, tegyük vissza a tejszínes szószba és melegítsük össze. Végül keverjük bele tésztát.
  5. lépés 5
    Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel és kínáljunk mellé citromgerezdet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Zöldborsós-lazacos fusilli

    Zöldborsós-lazacos fusilli

    Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!