Citromos-tejszínes lazac rigatonival
Az omlós lazac a tejszínes szósszal és rigatonival tálalva ellenállhatatlan fogás. Friss, színes és kényeztető étel, ami vendégek fogadására is ideális.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni
250 g lazac
60 ml fehérbor
1,5 dl tejszín
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
só
bors
3 ek olívaolaj
3 dkg vaj
250 g lazac
60 ml fehérbor
1,5 dl tejszín
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
só
bors
3 ek olívaolaj
3 dkg vaj
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni
250 g lazac
60 ml fehérbor
1,5 dl tejszín
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
só
bors
3 ek olívaolaj
3 dkg vaj
250 g lazac
60 ml fehérbor
1,5 dl tejszín
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
só
bors
3 ek olívaolaj
3 dkg vaj
- lépés 1Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolaj és vaj keverékét. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a serpenyőbe. Süssük 2-3 percig oldalanként.
- lépés 2Vegyük ki a lazacot, majd adjuk a serpenyőben maradt zsiradékhoz az apróra vágott fokhagymát, majd fél perc elteltével öntsük a serpenyőbe a bort is, várjuk meg hogy az alkoholtartalma elpárologjon. Utána adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, majd a reszelt parmezánt is. Sózzuk, borsozzuk és néhány perc alatt sűrítsük be kissé a szószt.
- lépés 3Ezalatt főzzük meg a rigatonit.
- lépés 4A lazacot vágjuk falatnyi darabokra, tegyük vissza a tejszínes szószba és melegítsük össze. Végül keverjük bele tésztát.
- lépés 5Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel és kínáljunk mellé citromgerezdet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Fedezze fel ezt is...