Pinterest

Citromos-tejszínes lazac rigatonival

Az omlós lazac a tejszínes szósszal és rigatonival tálalva ellenállhatatlan fogás. Friss, színes és kényeztető étel, ami vendégek fogadására is ideális.
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni

250 g lazac

60 ml fehérbor

1,5 dl tejszín

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

½ citrom



bors

3 ek olívaolaj

3 dkg vaj
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni

250 g lazac

60 ml fehérbor

1,5 dl tejszín

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

½ citrom



bors

3 ek olívaolaj

3 dkg vaj
  1. lépés 1
    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolaj és vaj keverékét. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a serpenyőbe. Süssük 2-3 percig oldalanként.
  2. lépés 2
    Vegyük ki a lazacot, majd adjuk a serpenyőben maradt zsiradékhoz az apróra vágott fokhagymát, majd fél perc elteltével öntsük a serpenyőbe a bort is, várjuk meg hogy az alkoholtartalma elpárologjon. Utána adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, majd a reszelt parmezánt is. Sózzuk, borsozzuk és néhány perc alatt sűrítsük be kissé a szószt.
  3. lépés 3
    Ezalatt főzzük meg a rigatonit.
  4. lépés 4
    A lazacot vágjuk falatnyi darabokra, tegyük vissza a tejszínes szószba és melegítsük össze. Végül keverjük bele tésztát.
  5. lépés 5
    Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel és kínáljunk mellé citromgerezdet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás! 

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET