Magában, piknik fogásként vagy feltétként is szuperek ezek a rizsből, brokkolirizsből, cheddar sajttal, tojással és zsemlemorzsával készült lepénykék – igazán kevés hozzávaló, de serpenyőben kisütve szuper végeredményre számíthatunk.
Közepes nehézségű
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
200 g Bonduelle Brokkolirizs
3 szál újhagyma
2 tojás
350 g főtt rizs
100 g cheddar
50 g parmezán
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 tk. oregánó
1 tk. kakukkfű
½ tk. cayenne bors
só
bors
olaj
hozzávalók 1 személyre
200 g Bonduelle Brokkolirizs
3 szál újhagyma
2 tojás
350 g főtt rizs
100 g cheddar
50 g parmezán
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 tk. oregánó
1 tk. kakukkfű
½ tk. cayenne bors
só
bors
olaj
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkolirizs
lépés 1
Főzzük meg a brokkolirizst a csomagoláson megadott módon, majd szűrjük le és jól nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
lépés 2
Tegyük egy keverőtálba a brokkolirizst és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, az olajat kivéve, majd alaposan dolgozzuk össze.
lépés 3
Formázzunk kis lepénykéket, alaposan összenyomkodva a masszát. Egy serpenyőben kevés olajon, közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalukat, óvatosan fordítva meg őket.
lépés 4
Frissen, forrón tálaljuk a cheddaros, rizses brokkolis sült lepénykéket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi zöldségleves brokkolirizzsel
Friss, tavaszi zöldségleves recept zöld zöldségekkel, apró tésztával és egy kis csavarral - Bonduelle brokkolirizzsel, hogy még tartalmasabb fogást kapjunk.
Tejszínes pite brokkolival
Omlós tésztájú, krémesen lágy pite recept brokkolival színesítve. Fogyasszuk akár melegen, akár hide...
Vega hamburger zellerhasábokkal
Meglepően látványos burger: mivel a hamburger pogácsa zöld színű! Ennek ellenére a hamburger illúzió...