Burrito falatkák
Csirkés-salsás burritok a mexikói konyha szerelmeseinek. A tortillákat gazdagon megtöltjük hússal, salsával, rizzsel és sajttal, majd csípős salsa szósszal meglocsolva sütjük meg.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
BURRITO:
10 dkg sajt
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 db csirkemell filé
2 közepes db vöröshagyma
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sűrített paradicsom
Só, bors ízlés szerint
5 db tortilla lap
15 dkg rizs
2 ek napraforgó olaj
SALSA:
1 közepes db lilahagyma
1 db chili
1 citromból nyert citromlé
3 dl paradicsomlé
1 kk oregánó
1 teáskanál cukor
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
10 dkg sajt
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 db csirkemell filé
2 közepes db vöröshagyma
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sűrített paradicsom
Só, bors ízlés szerint
5 db tortilla lap
15 dkg rizs
2 ek napraforgó olaj
SALSA:
1 közepes db lilahagyma
1 db chili
1 citromból nyert citromlé
3 dl paradicsomlé
1 kk oregánó
1 teáskanál cukor
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
BURRITO:
10 dkg sajt
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 db csirkemell filé
2 közepes db vöröshagyma
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sűrített paradicsom
Só, bors ízlés szerint
5 db tortilla lap
15 dkg rizs
2 ek napraforgó olaj
SALSA:
1 közepes db lilahagyma
1 db chili
1 citromból nyert citromlé
3 dl paradicsomlé
1 kk oregánó
1 teáskanál cukor
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
10 dkg sajt
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 db csirkemell filé
2 közepes db vöröshagyma
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sűrített paradicsom
Só, bors ízlés szerint
5 db tortilla lap
15 dkg rizs
2 ek napraforgó olaj
SALSA:
1 közepes db lilahagyma
1 db chili
1 citromból nyert citromlé
3 dl paradicsomlé
1 kk oregánó
1 teáskanál cukor
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
- lépés 1Egy nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a kockára vágott csirkemelleket. Kevés sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. A sütés vége előtt kevés fűszerpaprikával is szórjuk meg, szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre.
- lépés 2Az előbbi serpenyőben kevés olajon dinszteljük a kockára vágott hagymát, majd öntsük hozzá a Bonduelle Créatif Sombrero mixet és a szeletekre vágott fokhagymát. Pár percig pirítsuk őket, majd jöhet az egészre a sűrített paradicsom.
- lépés 3Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés oregánót és fűszerpaprikát. Pár percig rotyogtassuk, aztán kész is.
- lépés 4Egy nagyobb tepsibe rakjunk kevés salsa szószt, terítsük szét a serpenyő alján. Fogjunk egy tortilla lapot, rakjunk rá egy réteg kukoricás-babos szószt, kevés csirkemellet, szórjunk rá előzőleg megfőzött rizst, a tetejére kevés reszelt sajtot. Csavarjuk fel a tortillát, és rakjuk egymás mellé őket.
- lépés 5Kevés olajon pirítsuk meg a lila hagymát, szórjunk rá friss chilit. Facsarjuk rá egy citrom levét és öntsük fel a paradicsomlével. Keverjük jól össze, és szórjunk rá sót, borsot, oregánót és egy kevés cukrot. Pár percig főzzük a szószt, majd egy botmixer segítségével pürésítsük le. Ez majd mehet a burritonk tetejére, sütés előtt.
- lépés 6Zárásként öntsük le őket a salsa szósszal, tegyük 200°C-os sütőbe, és süssük nagyjából 20 percig, és már fogyaszthatjuk is!
Fedezze fel ezt is...