Aglio e oglio peperoncino fusilli
Egyszerű, de annál addiktívabb olasz tésztaétel. A téli időszakban különösen melengető és jóleső a chilipaprika miatt. Jó minőségű olívaolajjal, fokhagymával, chilivel és friss petrezselyemmel készül. Mindenképpen érdemes kipróbálni!
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g fusilli
1-2 chili paprika
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só
1-2 chili paprika
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só
hozzávalók 2 személyre
250 g fusilli
1-2 chili paprika
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só
1-2 chili paprika
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só
- lépés 1Melegítsünk fel egy nagyobb adag (5-6 ek.) olívaolajat és adjuk hozzá az egészen vékonyra felszeletelt fokhagymát.
- lépés 2Adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt, kimagozott chili paprikát. Kevergetve melegítsük együtt a fokhagymát és a chilit, alacsony-közepes lángon, amíg az olaj teljesen átveszi az ízüket, és a fokhagyma még nem barnul meg.
- lépés 3Sós vízben főzzük meg a fusillit.
- lépés 4Keverjük össze a tésztát a fűszeres olajjal, sózzuk és szórjuk meg a felaprított, friss petrezselyemmel.
- lépés 5Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés sópehellyel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sült kelbimbó gratin
A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...















