1. >Receptek
  2. >Vajas kukoricás farfalle bazsalikommal

Vajas kukoricás farfalle bazsalikommal

A gyerekeket néha nehéz lenyűgözni, de ezzel a gyors, krémes kukoricaszósszal készült farfalle recepttel garantáltan boldoggá tehetjük őket! Tálaláskor ízlés szerint egy kevéske rukkolát is adhatunk hozzá.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

1 csokor újhagyma

6 dkg parmezán

5 dkg vaj

1 marék bazsalikom

½ citrom

30 dkg farfalle



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

1 csokor újhagyma

6 dkg parmezán

5 dkg vaj

1 marék bazsalikom

½ citrom

30 dkg farfalle



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Tegyük a tésztát forrásban lévő sós vízbe és főzzük a csomagoláson megjelölt ideig.
  2. lépés 2
    Vágjuk karikára az újhagymát, a fehér részét olívaolajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a kukorica ¾-ét és fél dl vizet és kavargassuk rövid ideig. Sózzuk, borsozzuk, majd pürésítsük.
  3. lépés 3
    Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben és adjuk hozzá a maradék kukoricát, miután átmelegedett, öntsük hozzá a krémes szószt is. Facsarjuk bele a fél citrom levét.
  4. lépés 4
    Szűrjük le a tésztát és adjuk a krémes kukoricához, néhány kanál főző vízzel együtt.
  5. lépés 5
    Tépkedjük bele a bazsalikom leveleket és adjuk hozzá a karikára vágott újhagyma zöld részét.
  6. lépés 6
    Tálaláskor díszítsük parmezán forgácsokkal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával

    Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.

  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!