Pinterest

Tzatziki uborkával és zöldalmával

Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 uborka

1 zöld alma

5 retek

200 g görög joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

Só, bors

Tálaláshoz

Kovászos kenyér

Koktélparadicsom

Sárgarépa csíkok
hozzávalók 4 személyre
1 uborka

1 zöld alma

5 retek

200 g görög joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

Só, bors

Tálaláshoz

Kovászos kenyér

Koktélparadicsom

Sárgarépa csíkok
  1. lépés 1
    Mossuk meg és töröljük szárazra az almát és az uborkát. Reszeljük le, majd a kezünkkel óvatosan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
  2. lépés 2
    Hámozzuk meg és törjük össze a fokhagymát. Mossuk meg a retket és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze a retket, almát, joghurtot, olívaolajat, végül sózzuk, borsozzuk meg a salátát.
  3. lépés 3
    Fogyasztás előtt 1 óráig pihentessük a hűtőben.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Vörösbabos fasírt gombával

    Vörösbabos fasírt gombával

    Fasírt újragondolva, ezúttal hús nélkül! A gombával gazdagított vörösbabos pogácsa tökéletes és gyors vegetáriánus vacsora a hétköznapokra, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Friss salátával tálaljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás! 

    FEDEZZE FEL A RECEPTET