Tonhalas újburgonyasaláta zöldbabbal
Jöhet egy egészséges fogás újkrumpliból? Készítsünk ízekben gazdag, önálló fogásként is fogyasztható salátát újburgonyából, ha meguntuk volna a majonézes változatokat.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldbab
1 csomag retek
fél kg újburgonya
2 kis tonhalkonzerv
4 szál újhagyma
fél csomag zöldspárga
2 tojás
só
bors
3 ek olívaolaj
2 ek almaecet
1 ek magos mustár
1 csomag retek
fél kg újburgonya
2 kis tonhalkonzerv
4 szál újhagyma
fél csomag zöldspárga
2 tojás
só
bors
3 ek olívaolaj
2 ek almaecet
1 ek magos mustár
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldbab
1 csomag retek
fél kg újburgonya
2 kis tonhalkonzerv
4 szál újhagyma
fél csomag zöldspárga
2 tojás
só
bors
3 ek olívaolaj
2 ek almaecet
1 ek magos mustár
1 csomag retek
fél kg újburgonya
2 kis tonhalkonzerv
4 szál újhagyma
fél csomag zöldspárga
2 tojás
só
bors
3 ek olívaolaj
2 ek almaecet
1 ek magos mustár
- lépés 1A burgonyát megmosva és egészben hagyva tegyük fel főzni sós vízben. Az utolsó pár percben dobjuk hozzá a megmosott spárgát is (a fásabb végeit előtte vágjuk le, arra nem lesz szükségünk).
- lépés 2A tojásokat helyezzük enyhén lobogó vízbe és főzzük 6-7 percig, ízléstől függően lágyra vagy félkeményre. Hideg vízben öblítsük le, ha kész.
- lépés 3Miután a burgonya kihűlt, szeleteljük fel, vágjuk fel a spárgát is kb. 2 centis darabokra.
- lépés 4Adjuk hozzá a karikára vagy cikkekre vágott retket, a felkarikázott újhagymát és a tonhalkonzervet, majd a zöldbabot.
- lépés 5Keverjük ki az magos mustárt az olívaolajjal és az almaecettel, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Óvatosan keverjük össze az egészet. Tálaláskor helyezzük a tetejére a félbevágott tojásokat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal
Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recept baráti vacsorákra. Különösen jóleső fogás lehet hideg, őszi estéken.
Ropogós zöldbab parmezánnal
A parmezánnal sült zöldbabot friss vagy fagyasztott zöldségből is elkészíthetjük és 15 perc alatt ropogós snacket varázsolhatunk belőle. Zsírpapírban, angolosan tálaljuk.
Csirkés stir-fry
A gyorsan összedobható receptben a szójaszószos-szezámmagos pirított csirke mellé kerül még üde zöldbab, roppanós kaliforniai paprika, gomba, mini csöves kukorica. Tésztával vagy anélkül is elkészíthetjük.
Fedezze fel ezt is...