Pinterest

Tojásos casserole ratatouille-ból

Hogyan lehetséges a tojássütést mesteri szintre emelni? Próbáljuk az alábbi receptet! Ez a legjobb, ami a maradék ratatouille-al (vagy magyar testvérével, a lecsóval) és egy tojással történhet.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó

4 tojás

4 ek tejszín

só, bors

Kenyér a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó

4 tojás

4 ek tejszín

só, bors

Kenyér a tálaláshoz
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
  2. lépés 2
    Osszuk el a ratatouille-t 4 sütőálló forma között. Adjunk hozzá 1 evőkanál tejszínt minden adaghoz, és borsozzuk meg. Törjünk egy tojást az adagok tetejére.
  3. lépés 3
    Helyezzük a formákat egy nagyobb sütőedénybe. Az edény feléig öntsük fel forrásban lévő vízzel, majd süssük 10–12 percig, attól függően, hogy folyósan vagy szilárdabban kedveljük a tojássárgáját.
  4. lépés 4
    Vegyük a sütőből a formákat, sózzuk, borsozzuk meg a tojások tetejét, végül fogyassszuk friss kovászos kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csoki Mousse aquafabából

    Csoki Mousse aquafabából

    Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Vörösbabos fasírt gombával

    Vörösbabos fasírt gombával

    Fasírt újragondolva, ezúttal hús nélkül! A gombával gazdagított vörösbabos pogácsa tökéletes és gyors vegetáriánus vacsora a hétköznapokra, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Friss salátával tálaljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET