Tojásos casserole ratatouille-ból
Hogyan lehetséges a tojássütést mesteri szintre emelni? Próbáljuk az alábbi receptet! Ez a legjobb, ami a maradék ratatouille-al (vagy magyar testvérével, a lecsóval) és egy tojással történhet.
Könnyű
4 személy
5 perc
12 perc
Hozzávalók



Hozzávalók
4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó
4 tojás
4 ek tejszín
só, bors
Kenyér a tálaláshoz
4 tojás
4 ek tejszín
só, bors
Kenyér a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó
4 tojás
4 ek tejszín
só, bors
Kenyér a tálaláshoz
4 tojás
4 ek tejszín
só, bors
Kenyér a tálaláshoz
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
- lépés 2Osszuk el a ratatouille-t 4 sütőálló forma között. Adjunk hozzá 1 evőkanál tejszínt minden adaghoz, és borsozzuk meg. Törjünk egy tojást az adagok tetejére.
- lépés 3Helyezzük a formákat egy nagyobb sütőedénybe. Az edény feléig öntsük fel forrásban lévő vízzel, majd süssük 10–12 percig, attól függően, hogy folyósan vagy szilárdabban kedveljük a tojássárgáját.
- lépés 4Vegyük a sütőből a formákat, sózzuk, borsozzuk meg a tojások tetejét, végül fogyassszuk friss kovászos kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...