Pinterest

Sárgarépás gofri lágytojással

A brunch az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) összevonásából született, amely a késő délelőtti étkezéseket jelöli és egyaránt tartalmazhat sós és édes ételeket. Mi lehetne ennél ideálisabb villásreggeli recept, mint ez a sárgarépás gofri lágytojással?
Könnyű
4 személy
20 perc
30 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
A gofrihoz:

125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa

3 tojás

50 g puha vaj

250 g liszt

40 cl tej

½ zacskó sütőpor

2 csipet őrölt kömény

só, bors

A lágytojáshoz:

4 L-es méretű tojás
hozzávalók 4 személyre
A gofrihoz:

125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa

3 tojás

50 g puha vaj

250 g liszt

40 cl tej

½ zacskó sütőpor

2 csipet őrölt kömény

só, bors

A lágytojáshoz:

4 L-es méretű tojás
  1. lépés 1
    Készítsük el a gofritésztát. Törjük fel a tojásokat és keverjük ki az olvasztott vajjal.
  2. lépés 2
    Szitáljuk a sütőport a lisztbe. Adjuk hozzá a tojásokhoz, és keverjük össze.
  3. lépés 3
    Formázzunk egy lyukat a közepébe, és folyamatos kevergetés mellett fokozatosan öntsük bele a tejet, majd keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a köményt és egy csipet sót és borsot. Vagy használjunk turmixgépet a gofritészta elkészítéséhez.
  4. lépés 4
    Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett, reszelt sárgarépát, és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
  5. lépés 5
    Melegítsük elő a gofrisütőt. Enyhén olajozzuk ki vagy kenjük meg olvasztott vajjal, és süssük meg az első adag gofrit. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. Tegyük félre a kész gofrikat.
  6. lépés 6
    Amíg a gofrik készülnek, főzzük meg a lágytojásokat. Tegyük őket 3 percre forrásban lévő sós vízbe, majd tartsuk hideg víz alá, hogy megállítsuk a főzést.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!