Sárgarépás gofri lágytojással
A brunch az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) összevonásából született, amely a késő délelőtti étkezéseket jelöli és egyaránt tartalmazhat sós és édes ételeket. Mi lehetne ennél ideálisabb villásreggeli recept, mint ez a sárgarépás gofri lágytojással?
Könnyű
4 személy
20 perc
30 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
A gofrihoz:
125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa
3 tojás
50 g puha vaj
250 g liszt
40 cl tej
½ zacskó sütőpor
2 csipet őrölt kömény
só, bors
A lágytojáshoz:
4 L-es méretű tojás
125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa
3 tojás
50 g puha vaj
250 g liszt
40 cl tej
½ zacskó sütőpor
2 csipet őrölt kömény
só, bors
A lágytojáshoz:
4 L-es méretű tojás
hozzávalók 4 személyre
A gofrihoz:
125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa
3 tojás
50 g puha vaj
250 g liszt
40 cl tej
½ zacskó sütőpor
2 csipet őrölt kömény
só, bors
A lágytojáshoz:
4 L-es méretű tojás
125 g citromlében marinált reszelt sárgarépa
3 tojás
50 g puha vaj
250 g liszt
40 cl tej
½ zacskó sütőpor
2 csipet őrölt kömény
só, bors
A lágytojáshoz:
4 L-es méretű tojás
- lépés 1Készítsük el a gofritésztát. Törjük fel a tojásokat és keverjük ki az olvasztott vajjal.
- lépés 2Szitáljuk a sütőport a lisztbe. Adjuk hozzá a tojásokhoz, és keverjük össze.
- lépés 3Formázzunk egy lyukat a közepébe, és folyamatos kevergetés mellett fokozatosan öntsük bele a tejet, majd keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a köményt és egy csipet sót és borsot. Vagy használjunk turmixgépet a gofritészta elkészítéséhez.
- lépés 4Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett, reszelt sárgarépát, és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
- lépés 5Melegítsük elő a gofrisütőt. Enyhén olajozzuk ki vagy kenjük meg olvasztott vajjal, és süssük meg az első adag gofrit. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. Tegyük félre a kész gofrikat.
- lépés 6Amíg a gofrik készülnek, főzzük meg a lágytojásokat. Tegyük őket 3 percre forrásban lévő sós vízbe, majd tartsuk hideg víz alá, hogy megállítsuk a főzést.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Kukoricás tonhallal töltött burgonya
Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...















