Pinterest

Pirított karfiolrizs zöldségekkel és tojással

Pirított ázsiai fogás rizs- vagy tésztaalap helyett karfiolrizzsel. Szójaszósz, gyömbér, fokhagyma és chili adja meg a recept alapízét, friss zöldségek teszik változatossá, teljes fogássá pedig a feltétként adott chiliolajos tükörtojás teszi.
Közepes nehézségű
3 személy
40 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolrizs

1 répa

1 kaliforniai paprika

15 dkg gomba

15 dkg brokkoli

3 tojás

2 gerezd fokhagyma

2 szál újhagyma

3 cm gyömbér

1 chili

3 ek. szójaszósz

3 ek. szezámmag

pirított szezámolaj

chilis szezámolaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolrizs

1 répa

1 kaliforniai paprika

15 dkg gomba

15 dkg brokkoli

3 tojás

2 gerezd fokhagyma

2 szál újhagyma

3 cm gyömbér

1 chili

3 ek. szójaszósz

3 ek. szezámmag

pirított szezámolaj

chilis szezámolaj
  1. lépés 1
    A Bonduelle Karfiolrizst főzzük 3 percig forrásban lévő vízben, majd szűrjük le és nyomkodjuk ki kissé.
  2. lépés 2
    A kaliforniai paprikát vágjuk kisebb kockákra, a répát vágjuk juliennre, a gombát szeleteljük fel, a brokkolit szedjük kisméretű rózsákra, a szárát pucoljuk meg és a belsejét is aprítsuk fel.
  3. lépés 3
    Vágjuk apróra a fokhagymát és a chilit, a gyömbért reszeljük le.
  4. lépés 4
    Hevítsünk fel egy wokot vagy nagy serpenyőt, majd öntsünk bele 3 ek. pirított szezámolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chili-t, kevergessük kb. 1 percig, hogy megpiruljanak, de ne égjenek meg.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk kevergetve, rázogatva nagy lángon 3-4 percig.
  6. lépés 6
    Öntsük bele még egy kevés olajat, majd adjuk hozzá a karfiolrizst, keverjük össze és öntsük rá a szójaszószt, pirítsuk 2 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a felkarikázott újhagymát.
  7. lépés 7
    Egy serpenyőben készítsük el a tükörtojásokat, illetve egy másik serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül pirítsuk meg a szezámmagot.
  8. lépés 8
    Tálaláskor helyezzük a tükörtojást a pirított, ázsiai karfilolrizsre és csepegtessünk rá chili olajat. Szórjuk meg az ételt a pirított szezámmaggal is.