Pinterest

Sült paprikás paradicsomleves füstös csicseriborsóval

Gazdag és krémes paradicsomleves recept sült paprikával és ropogós sült csicseriborsóval megszórva. Görög joghurttal és friss zölfűszerekkel meghintve a legfinomabb.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez:

4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika

1 fej vöröshagyma

2 doboz darabolt paradicsomkonzerv

4 gerezd fokhagyma

2 szál angol zeller

Friss bazsalikom és kakukkfű

Görög joghurt



Bors

Olívaolaj

Fél liter víz vagy alaplé



A csicseriborsóhoz:

2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó

1 tk. füstölt pirospaprika



Olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
A leveshez:

4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika

1 fej vöröshagyma

2 doboz darabolt paradicsomkonzerv

4 gerezd fokhagyma

2 szál angol zeller

Friss bazsalikom és kakukkfű

Görög joghurt



Bors

Olívaolaj

Fél liter víz vagy alaplé



A csicseriborsóhoz:

2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó

1 tk. füstölt pirospaprika



Olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Inspirációk - CsicseriborsóInspirációk - Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Az egész, megmosott paprikákat helyezzük egy tepsibe és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete pöttyök jelennek meg rajta (közben egyszer fordítsuk meg őket). Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, így nagyon könnyű lesz a héját lehúzni.
  2. lépés 2
    Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket. Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.
  3. lépés 3
    Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet. Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk. Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybaránára (kb. 15 perc).
  4. lépés 4
    A sült csicseriborsót öntsük át egy tálba, és szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, alaposan keverjük át.
  5. lépés 5
    Miután a leves megfőtt, dobjuk bele a megpucolt, kicsumázott és felkockázott paprikát, majd botmixerrel pürésítsük.
  6. lépés 6
    Tálaláskor tegyünk egy kanál görögjoghurtot a leves tetejére, szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.

  • Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.

  • Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.