Sült paprikás paradicsomleves füstös csicseriborsóval
Gazdag és krémes paradicsomleves recept sült paprikával és ropogós sült csicseriborsóval megszórva. Görög joghurttal és friss zölfűszerekkel meghintve a legfinomabb.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez:
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
- lépés 1Az egész, megmosott paprikákat helyezzük egy tepsibe és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete pöttyök jelennek meg rajta (közben egyszer fordítsuk meg őket). Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, így nagyon könnyű lesz a héját lehúzni.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket. Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.
- lépés 3Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet. Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk. Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybaránára (kb. 15 perc).
- lépés 4A sült csicseriborsót öntsük át egy tálba, és szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, alaposan keverjük át.
- lépés 5Miután a leves megfőtt, dobjuk bele a megpucolt, kicsumázott és felkockázott paprikát, majd botmixerrel pürésítsük.
- lépés 6Tálaláskor tegyünk egy kanál görögjoghurtot a leves tetejére, szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással
Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Fedezze fel ezt is...