Pinterest

Ribollita fehérbabbal

Az olaszok rusztikus, sűrű levese paradicsommal, sokféle zöldséggel (fodroskel, sárgarépa, zellerszár, hagyma, burgonya, poróhagyma) és természetesen canellini babbal. Olyannyira tartalmas, hogy egytálételként is fogyasztható recept. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
Közepes nehézségű
6 személy
55 perc
Hozzávalók
6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

1 hámozott paradicsom konzerv

1 póréhagyma

3 sárgarépa

3 szál szárzeller

¼ fordroskel vagy ¼ kis kelkáposzta

4 burgonya

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

pár szelet szikkadt kovászos kenyér

5 szál friss kakukkfű

1 l alaplé

3 babérlevél



bors

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

1 hámozott paradicsom konzerv

1 póréhagyma

3 sárgarépa

3 szál szárzeller

¼ fordroskel vagy ¼ kis kelkáposzta

4 burgonya

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

pár szelet szikkadt kovászos kenyér

5 szál friss kakukkfű

1 l alaplé

3 babérlevél



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a vöröshagymát és a póréhagyma fehér részét és egy nagy lábasban kezdjük el dinsztelni kevés olívaolajon.
  2. lépés 2
    5-6 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott répát és zellert, majd pároljuk további 5-10 percig.
  3. lépés 3
    Mikor megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a kakukkfüvet, illetve a babérlevelet. Kavargassuk 5-6 percig.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá a felvágott fodroskelt/kelkáposztát és a kockázott burgonyát, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük, ameddig a burgonya megpuhul.
  5. lépés 5
    A bab ⅓ részét botmixerrel pürésítsük, majd adjuk a leveshez az egészben hagyott babbal együtt.
  6. lépés 6
    Tépkedjük bele a kenyeret és főzzük szét a levesben.
  7. lépés 7
    Tálalás előtt szedjük ki a kakukkfüvet és a babérleveleket a levesből, majd kínáljuk forrón a ribollitát.