Tudtuk, hogy a rakott káposztát lasagne módjára is elkészíthetjük? Gyorsabban megvagyunk vele és az is lehet, hogy jobban ízlik majd az egész családnak.
Könnyű
4 személy
30 perc
70 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 fej káposzta
100g rizs
500 g darált marhahús
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
1 vöröshagyma
Növényi olaj
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 fej káposzta
100g rizs
500 g darált marhahús
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
1 vöröshagyma
Növényi olaj
Só, bors
lépés 1
Vágjuk ketté a káposztát, távolítsuk el a torzsáját. Szedjük le a nagyobb leveleket és tegyük 10 percre forrásban lévő sós vízbe. Ezután törölgessük le a leveleket egy tiszta konyharuhával.
lépés 2
Készítsük el a tölteléket. Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg 1 evőkanál általunk választott növényi olajban. Adjunk hozzá 100 g rizst, öntsük fel sós, forrásban lévő vízzel és főzzük 10 percig. A rizs maradjon kissé kemény.
lépés 3
Keverjük össze a darált marhahúst a lecsepegtetett rizzsel, 2 gerezd fokhagymával, 1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, 1 tojással és sóval, borssal.
lépés 4
Egy kivajazott sütőtálban helyezzünk el egy réteg káposztalevelet. Fedjük le töltelékkel. Majd addig ismételjük a folyamatot, amíg elfogy a káposzta és a töltelék.
lépés 5
45 percig sütjük 180° C-on, szükség esetén alufóliával letakarva, ha a teteje túlságosan megbarnulna.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Expressz coleslaw saláta
A legtöbb amerikai káposztasaláta két zöldséggel, lilakáposztával és karalábéval készül. Ha megfelelő arányban és alaposan megfűszerezzük őket, rendkívül finom salátát kapunk!
Thai stílusú rétegelt saláta
Thai stílusú rétegelt saláta mogyoróvajas öntettel, amit bárhova magunkkal vihetünk. Nem igényel sem...
Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel...
Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, vala...