Narancsos - sütőtökös krémleves gorgonzolás melegszendviccsel
Krémes és melengető leves az őszi-téli estékre. A sütőtök és narancs édes kombinációja az ünnepi hangulat megidézéséhez is kiváló választás!
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
10 dkg tökmag
1 narancs leve
4 dl víz vagy alaplé
2 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
3-4 szelet kenyér
friss kakukkfű
só
bors
olívaolaj
10 dkg tökmag
1 narancs leve
4 dl víz vagy alaplé
2 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
3-4 szelet kenyér
friss kakukkfű
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
10 dkg tökmag
1 narancs leve
4 dl víz vagy alaplé
2 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
3-4 szelet kenyér
friss kakukkfű
só
bors
olívaolaj
10 dkg tökmag
1 narancs leve
4 dl víz vagy alaplé
2 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
3-4 szelet kenyér
friss kakukkfű
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy lábosban melegítsük fel az olajat, dobjuk rá a sütőtökös krémleves keveréket és várjuk meg, ameddig átmelegszik.
- lépés 2Öntsük fel forró vízzel (vagy alaplével), sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt főzzük készre a zöldségeket. Ha kissé kihűlt, pürésítsük botmixerrel.
- lépés 3Ameddig a leves hűl, egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a tökmagot.
- lépés 4Facsarjuk a leveshez narancs levét és öntsük hozzá a tejszínt, majd melegítsük fel újra.
- lépés 5Ameddig a leves melegszik, morzsoljunk a kenyérszeletekre gorgonzolát és egy csipet kakukkfüvet, majd a szendvicseket grillezzük pár percig.
- lépés 6Tálalásnál szórjuk meg a levest a pirított tökmagaggal és kínáljuk hozzá a gorgonzolás melegszendvicset.
Fedezze fel ezt is...












