1. >Receptek
  2. >Lencse bolognai

Lencse bolognai

A klasszikus bolognai recept húsmentes változata lencsével. Rendkívül finom, mély ízű szósz, amely hozza a klasszikus társa minden jó tulajdonságát. Spagettivel tálaljuk.
Közepes nehézségű
6 személy
10 perc
35 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 szál angol zeller

1 répa

250 ml passata (passzírozott paradicsom)

100 ml vörösbor

100 ml víz

1-2 ek. Worcestershire szósz



bors

friss/szárított oregánó/bazsalikom/rozmaring/kakukkfű

olívaolaj

parmezán
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 szál angol zeller

1 répa

250 ml passata (passzírozott paradicsom)

100 ml vörösbor

100 ml víz

1-2 ek. Worcestershire szósz



bors

friss/szárított oregánó/bazsalikom/rozmaring/kakukkfű

olívaolaj

parmezán

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur lencse
  1. lépés 1
    Tegyük a nagyjából feldarabolt hagymát, fokhagymát, répát és zellert egy késes robotgépbe és aprítsuk fel.
  2. lépés 2
    Olívaolajon pároljuk meg alaposan a zöldségeket, ha kell adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen meg.
  3. lépés 3
    Öntsük hozzá a vörösbort, mikor elfőtt, jöhet a paradicsom passata, a Worcestershire szósz és a víz. Ha száraz fűszerünk van azt most szórjuk bele. Sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig, ameddig besűrűsödik.
  4. lépés 4
    Ekkor adjuk hozzá a lencsét, ha friss fűszerünk van, akkor aprítva jöhet az is. 10 percig főzzük együtt.
  5. lépés 5
    Tálaljuk szabadon választott tészta fajtával és végül reszeljünk rá parmezánt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Meleg lencsesaláta sült céklával

    Télen sem kell lemondanunk a salátáról! Készítsünk sütőben sült édes gyökérzöldségeket lencsével, sós-krémes fetával, mandulával és zöldfűszeres joghurttal tálalva. Egészséges és jóleső zöldséges recept, amellyel feltölthetjük a vitaminkészletünket.

  • Húsmentes chilis bab lencsével

    Vegetáriánus, ízgazdag recept, könnyen elkészíthető hétköznapi vacsora. Az egyszerű alapanyagok - konzerv és friss zöldségek, paradicsom és fűszerek - ebben az ételben különleges ízélménnyé változnak.

  • Gombás lencseragu tagliatellével

    A klasszikus, paradicsomos bolognai ragu zöldséges változata teljesértékű és ízekben gazdag recept. A lencse remekül helyettesíti benne a darált húst, a gombával együtt ipedig gazán nem marad hiányérzetünk. Ahogy az olaszok, mi is szélesmetélttel, azaz tagliatellével tálaljuk.