A klasszikus bolognai recept húsmentes változata lencsével. Rendkívül finom, mély ízű szósz, amely hozza a klasszikus társa minden jó tulajdonságát. Spagettivel tálaljuk.
Tegyük a nagyjából feldarabolt hagymát, fokhagymát, répát és zellert egy késes robotgépbe és aprítsuk fel.
lépés 2
Olívaolajon pároljuk meg alaposan a zöldségeket, ha kell adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen meg.
lépés 3
Öntsük hozzá a vörösbort, mikor elfőtt, jöhet a paradicsom passata, a Worcestershire szósz és a víz. Ha száraz fűszerünk van azt most szórjuk bele. Sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig, ameddig besűrűsödik.
lépés 4
Ekkor adjuk hozzá a lencsét, ha friss fűszerünk van, akkor aprítva jöhet az is. 10 percig főzzük együtt.
lépés 5
Tálaljuk szabadon választott tészta fajtával és végül reszeljünk rá parmezánt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.
Meleg lencsesaláta sült céklával
Télen sem kell lemondanunk a salátáról! Készítsünk sütőben sült édes gyökérzöldségeket lencsével, só...
Gombás lencseragu tagliatellével
A klasszikus, paradicsomos bolognai ragu zöldséges változata teljesértékű és ízekben gazdag recept. ...