Pinterest

Kukoricapüré grillezett garnélával

Bambusznyársra szúrt, sült rákok ízletes kukoricapürével a tengerparti nyári esték megidézéséhez. Elsőre szokatlannak tűnhet, de ígérjük, hogy nagyszerű ízkombináció ez a recept!
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
kis bambusznyársak

25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva

2 citrom

2 dl olivaolaj

fél citrom leve

kakukkfű

2 préselt fokhagymagerezd

2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica

2 dl tejszín

hozzávalók 4 személyre
kis bambusznyársak

25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva

2 citrom

2 dl olivaolaj

fél citrom leve

kakukkfű

2 préselt fokhagymagerezd

2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica

2 dl tejszín

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Előzetesen vízbe áztatjuk a bambusznyársakat, nehogy lángra kapjanak a sütésnél. Ezt követően elkészítjük a pácot. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
  2. lépés 2
    A garnélákat sorba felszúrjuk a nyársakra úgy, hogy mindegyik közé teszünk egy-egy citromgerezdet, majd egy tálba fektetve, a pácot ráöntve, 20 percig pihentetjük. Eközben a Gold kukoricát összeturmixoljuk a tejszínnel és 1-2 csipet sóval.
  3. lépés 3
    A pácidő leteltével forró grillre helyezzük a nyársakat, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a tálalás előtt felmelegített kukoricapüré mellé helyezzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csirke saslik tortillában kukoricás salátával

    Csirke saslik tortillában kukoricás salátával

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.