1. >Receptek
  2. >Kukorica madeleine

Kukorica madeleine

A kukorica nemcsak salátákhoz jó! Az aranyszínű kukoricás madeleinek egyszerre ropogósak és édesek - akár egy kirándulásra is magaddal viheted őket.
Könnyű
4 személy
10 perc
12 perc
Hozzávalók
4 személyre
30 g olvasztott vaj

1 nagy tojás

80 g natúr joghurt

70 g liszt

80 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica

1 tk cukor

¼ tk só

1 tk sütőpor

bors
hozzávalók 4 személyre
30 g olvasztott vaj

1 nagy tojás

80 g natúr joghurt

70 g liszt

80 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica

1 tk cukor

¼ tk só

1 tk sütőpor

bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Keverjük össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és némi borsot.
  2. lépés 2
    Formázzunk egy lyukat a közepén, és adjuk hozzá a tojást, a joghurtot és az olvasztott vajat.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a kukoricát is.
  4. lépés 4
    Vajazzunk ki egy sütőformát. Öntsünk 2 evőkanál tésztát minden lyukba. Tegyük 12 percre a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Langyosan fogyasszuk.
  5. lépés 5
    Bonduelle tipp: Ha húsos verzióra vágyunk, tegyünk egy kis chorizót a puffancsokhoz.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változa...

További tippek

Finom előétel receptekre mindig szükség van! Próbáljunk ki a szokásos sajt- és szalámi antipasti tálon,, a zöldsalátán, a zöldség hasábokon és a koktélparadicsomon kívül más előtételeket is, például ezt a házi készítésű sós madeleine-t! Kecskesajtos madeleine, parmezános madeleine, pestos madeleine:

megannyi egyszerű és gyorsan elkészíthető recept könnyen beszerezhető hozzávalókkal (tojás, liszt, sós vaj vagy puha vaj, reszelt sajtok  ízlés szerint, sima chorizo ​​vagy fűszeres chorizo​​, tej, só és bors) -  bármelyik változat kicsiknek és nagyoknak egyaránt tetszeni fog.

A madeleine receptek tökéletesek az előre tervezéshez: a madeleine tészta még jobb és könnyebben kel, ha 24 órával előre elkészítjük és hűtőszekrényben tároljuk. A receptet könnyű elsajátítani, a legnehezebb része, hogy a vajat alacsony lángon felolvasszuk anélkül, hogy borostyánsárga árnyalatot kap, illetve, hogy ne sózzuk túl a tésztát, ha már eleve sós összetevőket tartalmaz (füstölt lazac, chorizo). Előre is elkészíthetjük az alaptésztát, ekkor közvetlenül sütés előtt adjuk hozzá a preferált hozzávalókat (kukorica, sajt, zöldborsó, chorizo, szárított paradicsom, olajbogyó), ezután pedig kiválaszthatjuk az alakját (hagyományos méretű vagy mini madeleine). Utolsó részlet: alaposan vajazzuk ki a sütőformát, hogy könnyű legyen kiszedni a madeleine példányokat!