Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel
Ezt a sütőtökös-zöldséges rizottot zsályával fűszerezzük, így még gazdagabb ízeket kapunk. Emellett ropogós parmezán chipset készíthetünk a további élvezetért.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
30 dkg rizottó rizs
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
kb. 10 zsályalevél
8 dkg vaj
1 dl fehérbor
8 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Kezdjük a parmezán chipsszel: reszeljünk le kb. 5 dkg-ot a sajtból és sütőpapírral kibélelt tepsire tegyünk kis halmokat, lapítgassuk el kör alakúra. 185 fokon süssük 10 percig. Hagyjuk a tepsin kihűlni.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát és egy magasfalú, nagyobb serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon és a vaj felén. Félidőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és 5 apróra vágott zsályalevelet is. Eközben melegítsük fel az alaplevet.
- lépés 3A serpenyőbe szórjuk bele a rizst és kevergessük pár percig, ameddig minden rizsszemet bevon a hagymás alap, majd tegyük magas fokozatra és öntsük bele a fehérbort és kevergessük, ameddig elpárolog az alkohol.
- lépés 4Vegyük kis fokozatra a lángot és kezdjük el adagolni az alaplevet: egy merőkanálnyit merjünk hozzá, majd kevergessük, ameddig a rizs magába szívja a folyadékot. Ismételjük addig, ameddig a rizs megpuhul (de ne főzzük túl!) és krémes állagú lesz.
- lépés 5Keverjük hozzá a Bonduelle sütőtökös zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Melegítsük össze és adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt.
- lépés 6Tálaláskor szórjuk meg a rizottót a maradék, nagyon apróra vágott zsályalevéllel és állítsuk bele a parmezán chipset is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Egyszerű chili con carne
A mexikói chili con carne egyszerű, gyors, kiadós és megfizethető egytálétel. Konyhai kezdőként is bátran próbálkozhatunk vele!
Őszi rizsleves vörösbabbal
Zöldségekben gazdag, finom rizsleves a hidegebb őszi napokra. Borongós időben igazán jól fog esni ez a melengető recept!
Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutneyval
A kis lencsefasírtok friss salátával és chutney-val könnyű, mégis tápláló ételként szolgálhatnak egy baráti összejövetelen, de akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiválóak.
Fedezze fel ezt is...