Pinterest

Kecskesajtos-rukkolás croque-monsieur

Készítsünk Croque-Monsieurt, egy finom klasszikust, ezúttal vega változatban. Mi lenne, ha a szokásos kísérő salátát a szendvicsbe rejtenénk? A kecskesajt rukkolával nyerő kombináció, és mindössze 10 perc alatt elkészül.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
8 szelet fehér kenyér

1 csomag rukkola

1 rúd kecskesajt

olívaolaj

1 csipet chili vagy cayenne bors

só, bors
hozzávalók 4 személyre
8 szelet fehér kenyér

1 csomag rukkola

1 rúd kecskesajt

olívaolaj

1 csipet chili vagy cayenne bors

só, bors
  1. lépés 1
    Szeleteljünk fel 1 rúd kecskesajtot. Tegyünk 1 csomag rukkolát egy salátástálba és fűszerezzük olívaolajjal, borssal és sóval.
  2. lépés 2
    Helyezzünk 1-1 szelet sajtot a 4 szelet kenyér tetejére. Tegyünk rá egy nagyobb adag rukkolát és adjunk hozzá egy csipet chilit vagy cayenne borsot. Tegyünk egy szelet kenyeret a tetejére, és nyomjuk rá, hogy a rukkola összeessen picit.
  3. lépés 3
    Alacsony lángon, egy csepp olívaolaj kíséretében pirítsuk meg a szendvicset egy serpenyőben és egy spatulával nyomkodjuk le, hogy a saláta térfogata csökkenjen a hő hatására. Ha van otthon, olajjal finoman kikent szendvicssütőt is használhatunk. Vágjuk fel a croque-monsieur-t. háromszög formákra és forrón tálaljuk!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!

    FEDEZZE FEL A RECEPTET