Pinterest

Kecskesajtos penne

Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecskesajt adja, amit remekül kiegészít a kakukkfű és a reszelt citromhéj. Kerülhet még bele egy kevés spenót is.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne

5 dkg vaj

3 dkg liszt

5 dl tej

2 bio citrom

150 g lágy kecskesajt

2 marék bébispenót

2 ág friss rozmaring



bors

szerecsendió

opcionális: chili olaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne

5 dkg vaj

3 dkg liszt

5 dl tej

2 bio citrom

150 g lágy kecskesajt

2 marék bébispenót

2 ág friss rozmaring



bors

szerecsendió

opcionális: chili olaj
  1. lépés 1
    Főzzük meg a pennét a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    Reszeljük le a citromok héját, a rozmaringot szedjük le a szárról és vágjuk apróra.
  3. lépés 3
    Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és kézi habverővel kevergetve adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre.
  4. lépés 4
    Fokozatosan, kis adagokban öntsük hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Krémes állagot kell kapnunk.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a citromhéjat, rozmaringot es tördeljük bele a kecskesajtot. Amikor felolvadt, kóstoljuk meg és ennek függvényében sózzuk és borsozzuk. Reszeljünk hozzá egy kevés szerecsendiót.
  6. lépés 6
    Keverjük bele a tésztát és a spenótot, hogy kissé összeessen.
  7. lépés 7
    Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp chili olajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

    Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

    Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.

  • Fehérbab szószos rigatoni

    Fehérbab szószos rigatoni

    Krémes, rozmaringos, fokhagymás canellini babból készült szósz kerül a rigatonira, amit pirított dióval szórunk meg és bébi spenóttal teszünk teljessé. Könnyen elkészíthető, ízletes recept, ráadásul olyan tésztaétel, ami elsőre nem jutna eszünkbe.

  • Krémes spenótleves

    Krémes spenótleves

    Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.