Gluténmentes karfiolrizs köret
Tippünk: az apróra vágott karfiol kitűnően helyettesítheti a rizst! Használjunk akár friss vagy fagyasztott zöldséget, az egyetlen serpenyőben elkészíthető étel remek gluténmentes alternatíva! Ha még nem próbáltuk, itt az ideje, hogy karfiolrizst készítsünk!
Könnyű
4 személy 
10 perc
7 perc
Olcsó
Hozzávalók






 Hozzávalók
4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol 
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
hozzávalók 4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol 
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
- lépés 1Mossunk és szárítsunk meg egy kisebb fej karfiolt. Szedjük rózsákra, és tartsuk meg a szárát más ételekhez (pl. leveshez). A rózsákat addig mixeljük egy turmixgépben, amíg rizsszerű állagot nem kapunk, majd tegyük félre egy salátástálba. Még könnyebb és gyorsabb dolgunk lesz, ha fagyasztott karfiolt használunk.
 - lépés 2Hámozzunk meg egy gerezd fokhagymát (csak a felére lesz szükségünk). Mossuk meg egy csokor petrezselyem és fél csokor menta leveleit. Távolítsuk el 2 db paradicsom közepét. Vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel őket.
 - lépés 3Forrósítsunk fel 3 ek olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát és a karfiolrizst. Főzzük 2 percig. Majd adjuk hozzá a paradicsomot is, végül sózzuk, borsozzuk. Rendszeres kevergetés mellett további 5 percig főzzük.
 - lépés 4Vegyük le az edényt a tűzről, majd keverjük bele a mentát és a petrezselymet.
 - lépés 5Forrón vagy langyosan tálaljuk.
 
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával
Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...
















