Gluténmentes karfiolrizs köret
Tippünk: az apróra vágott karfiol kitűnően helyettesítheti a rizst! Használjunk akár friss vagy fagyasztott zöldséget, az egyetlen serpenyőben elkészíthető étel remek gluténmentes alternatíva! Ha még nem próbáltuk, itt az ideje, hogy karfiolrizst készítsünk!
Könnyű
4 személy
10 perc
7 perc
Olcsó
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
hozzávalók 4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
- lépés 1Mossunk és szárítsunk meg egy kisebb fej karfiolt. Szedjük rózsákra, és tartsuk meg a szárát más ételekhez (pl. leveshez). A rózsákat addig mixeljük egy turmixgépben, amíg rizsszerű állagot nem kapunk, majd tegyük félre egy salátástálba. Még könnyebb és gyorsabb dolgunk lesz, ha fagyasztott karfiolt használunk.
- lépés 2Hámozzunk meg egy gerezd fokhagymát (csak a felére lesz szükségünk). Mossuk meg egy csokor petrezselyem és fél csokor menta leveleit. Távolítsuk el 2 db paradicsom közepét. Vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel őket.
- lépés 3Forrósítsunk fel 3 ek olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát és a karfiolrizst. Főzzük 2 percig. Majd adjuk hozzá a paradicsomot is, végül sózzuk, borsozzuk. Rendszeres kevergetés mellett további 5 percig főzzük.
- lépés 4Vegyük le az edényt a tűzről, majd keverjük bele a mentát és a petrezselymet.
- lépés 5Forrón vagy langyosan tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Csoki Mousse aquafabából
Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.
Fedezze fel ezt is...















