Pinterest

Gluténmentes karfiolrizs köret

Tippünk: az apróra vágott karfiol kitűnően helyettesítheti a rizst! Használjunk akár friss vagy fagyasztott zöldséget, az egyetlen serpenyőben elkészíthető étel remek gluténmentes alternatíva! Ha még nem próbáltuk, itt az ideje, hogy karfiolrizst készítsünk!
Könnyű
4 személy
10 perc
7 perc
Olcsó

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol

2 paradicsom

1 csokor petrezselyem

1/2 csokor menta

fél gerezd fokhagyma

3 evőkanál olíva olaj

Só, őrölt bors
hozzávalók 4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol

2 paradicsom

1 csokor petrezselyem

1/2 csokor menta

fél gerezd fokhagyma

3 evőkanál olíva olaj

Só, őrölt bors
  1. lépés 1
    Mossunk és szárítsunk meg egy kisebb fej karfiolt. Szedjük rózsákra, és tartsuk meg a szárát más ételekhez (pl. leveshez). A rózsákat addig mixeljük egy turmixgépben, amíg rizsszerű állagot nem kapunk, majd tegyük félre egy salátástálba. Még könnyebb és gyorsabb dolgunk lesz, ha fagyasztott karfiolt használunk.
  2. lépés 2
    Hámozzunk meg egy gerezd fokhagymát (csak a felére lesz szükségünk). Mossuk meg egy csokor petrezselyem és fél csokor menta leveleit. Távolítsuk el 2 db paradicsom közepét. Vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel őket.
  3. lépés 3
    Forrósítsunk fel 3 ek olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát és a karfiolrizst. Főzzük 2 percig. Majd adjuk hozzá a paradicsomot is, végül sózzuk, borsozzuk. Rendszeres kevergetés mellett további 5 percig főzzük.
  4. lépés 4
    Vegyük le az edényt a tűzről, majd keverjük bele a mentát és a petrezselymet.
  5. lépés 5
    Forrón vagy langyosan tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával

    Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával

    Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!