Gombás-olívás karfiolrizs pizza
Garantált íz, 100% élvezet! Ez a rendkívüli, glutén- és szénhidrátmentes karfiolrizs pizza még a hagyományos pizzarajongók tetszését is biztosan elnyeri.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
50 perc
Hozzávalók









Hozzávalók
4 személyre
400 g fagyasztott Bonduelle karfiolrizs
1 tojás
50g reszelt parmezán vagy Grana Padano
200 g paradicsomszósz
1 mozzarella
4 gomba
Fekete vagy zöld olívabogyó
1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű
1 ek olívaolaj
Tálaláshoz: zöldsaláta
1 tojás
50g reszelt parmezán vagy Grana Padano
200 g paradicsomszósz
1 mozzarella
4 gomba
Fekete vagy zöld olívabogyó
1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű
1 ek olívaolaj
Tálaláshoz: zöldsaláta
hozzávalók 4 személyre
400 g fagyasztott Bonduelle karfiolrizs
1 tojás
50g reszelt parmezán vagy Grana Padano
200 g paradicsomszósz
1 mozzarella
4 gomba
Fekete vagy zöld olívabogyó
1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű
1 ek olívaolaj
Tálaláshoz: zöldsaláta
1 tojás
50g reszelt parmezán vagy Grana Padano
200 g paradicsomszósz
1 mozzarella
4 gomba
Fekete vagy zöld olívabogyó
1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű
1 ek olívaolaj
Tálaláshoz: zöldsaláta
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Készítsük el a Bonduelle karfiolrizst a csomagoláson található utasítások szerint.
- lépés 2A megfőtt karfiolt csepegtessük le, tegyük egy tiszta konyharuhába és nyomkodjuk ki belőle a lehető legtöbb levet. Vagy tegyük egy szűrőbe is, és egy kanál segítségével nyomkodjuk ki belőle a levet.
- lépés 3Keverjük össze a főtt karfiolrizst, a tojást, a parmezánt vagy Grana Padanót. Egy sütőpapíron terítsük szét a keveréket kb. 1 cm vastag korong formára.
- lépés 4Helyezzük a sütőbe 30–40 percre, kétszer kinyitva a sütő ajtaját, hogy távozzon a gőz. A tészta széleinek enyhén meg kell barnulniuk, és a pizzaalapnak könnyedén le kell jönnie a sütőlapról: ha szükséges, hosszabbítsuk meg a sütési időt 10 perccel.
- lépés 5Vegyük ki a pizzát a sütőből. Kenjük meg a tetejét paradicsomszósszal, tegyük rá a mozzarellát, szeletelt gombát, az olajbogyót vagy bármilyen általunk választott feltétet. Szórjuk meg oregánóval, és locsoljuk meg olívaolajjal.
- lépés 6Állítsuk be a sütő hőmérsékletét 210 ° -ra. Süssük a pizzát további 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és aranyszínűvé válik. Tálaljuk forrón zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Karfiolos finomfőzelék újhagymás csirkefasírtokkal
A klasszikus finomfőzelék újhullámos változata, egy könnyed fogás, ami a gyömbértől és a kókusztejtől lesz különleges. A pikáns fasírtokkal együtt izgalmas, teljes fogást kapunk.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával
Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.
Fedezze fel ezt is...
















