Pinterest

Gombás-olívás karfiolrizs pizza

Garantált íz, 100% élvezet! Ez a rendkívüli, glutén- és szénhidrátmentes karfiolrizs pizza még a hagyományos pizzarajongók tetszését is biztosan elnyeri.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
50 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
400 g fagyasztott Bonduelle karfiolrizs

1 tojás

50g reszelt parmezán vagy Grana Padano

200 g paradicsomszósz

1 mozzarella

4 gomba

Fekete vagy zöld olívabogyó

1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű

1 ek olívaolaj

Tálaláshoz: zöldsaláta
hozzávalók 4 személyre
400 g fagyasztott Bonduelle karfiolrizs

1 tojás

50g reszelt parmezán vagy Grana Padano

200 g paradicsomszósz

1 mozzarella

4 gomba

Fekete vagy zöld olívabogyó

1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű

1 ek olívaolaj

Tálaláshoz: zöldsaláta

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott KarfiolrizsFagyasztott Karfiolrizs
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Készítsük el a Bonduelle karfiolrizst a csomagoláson található utasítások szerint.
  2. lépés 2
    A megfőtt karfiolt csepegtessük le, tegyük egy tiszta konyharuhába és nyomkodjuk ki belőle a lehető legtöbb levet. Vagy tegyük egy szűrőbe is, és egy kanál segítségével nyomkodjuk ki belőle a levet.
  3. lépés 3
    Keverjük össze a főtt karfiolrizst, a tojást, a parmezánt vagy Grana Padanót. Egy sütőpapíron terítsük szét a keveréket kb. 1 cm vastag korong formára.
  4. lépés 4
    Helyezzük a sütőbe 30–40 percre, kétszer kinyitva a sütő ajtaját, hogy távozzon a gőz. A tészta széleinek enyhén meg kell barnulniuk, és a pizzaalapnak könnyedén le kell jönnie a sütőlapról: ha szükséges, hosszabbítsuk meg a sütési időt 10 perccel.
  5. lépés 5
    Vegyük ki a pizzát a sütőből. Kenjük meg a tetejét paradicsomszósszal, tegyük rá a mozzarellát, szeletelt gombát, az olajbogyót vagy bármilyen általunk választott feltétet. Szórjuk meg oregánóval, és locsoljuk meg olívaolajjal.
  6. lépés 6
    Állítsuk be a sütő hőmérsékletét 210 ° -ra. Süssük a pizzát további 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és aranyszínűvé válik. Tálaljuk forrón zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Karfiolos finomfőzelék újhagymás csirkefasírtokkal

    Karfiolos finomfőzelék újhagymás csirkefasírtokkal

    A klasszikus finomfőzelék újhullámos változata, egy könnyed fogás, ami a gyömbértől és a kókusztejtől lesz különleges. A pikáns fasírtokkal együtt izgalmas, teljes fogást kapunk.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.