Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval
Kecskesajtos, csicseriborsós és céklás saláta a francia konyha nagy kedvencével, vinagrette mártással. A zöldségek finom kombinációját a joghurt és kecskesajt krémessége koronázza meg.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
hozzávalók 4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
- lépés 1A céklákat folyó víz alatt megmossuk és levágjuk mindkét végét. A vágási felületre szórunk egy csipet sót és cukrot, majd alufóliába csomagolva 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a végén egy hústűt beleszúrva ellenőrizzük.
- lépés 2Közben elkészítjük a saláta többi elemét. Készítünk egy saláta öntetet, amihez a mustárt, a mézet és fél deci balzsamecetet egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk és botmixer vagy kézi habverő segítségével 2 dl olajat apránként adagolva készítünk egy vinegrett mártást. A legvégén a mártásba dobunk egy késsel éppen hogy csak megtört fokhagyma gerezdet.
- lépés 3A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük. A csicseriborsót egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4A római salátát félbe vágjuk, és a csicseriborsóhoz használt serpenyőben megpirítjuk a saláta vágási felületét. A megpirított salátát még egyszer hosszában félbevágjuk és felkészülünk a tálaláshoz.
- lépés 5A céklákat kicsomagoljuk és kés vagy hámozó segítségével megpucoljuk (várjunk, amíg egy kicsit kihűl). A megpucolt céklákat nagyobb rusztikus darabokra vágjuk és bekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk.
- lépés 6Egy salátás tálba helyezzük az elnegyedelt bébi római salátákat és bekeverjük a vinegrett mártásunkkal, ezt követően hozzáadjuk a joghurtos cékláinkat és egy két apró mozdulattal megkeverjük.
- lépés 7A salátánk tetejét 1-2 csapott kanál kecskesajttal és a pirított csicseriborsóval koronázzuk meg. Díszítésképpen megszórjuk pár szép levél bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással
Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Fedezze fel ezt is...