Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval
Kecskesajtos, csicseriborsós és céklás saláta a francia konyha nagy kedvencével, vinagrette mártással. A zöldségek finom kombinációját a joghurt és kecskesajt krémessége koronázza meg.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
hozzávalók 4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
6 db cékla
bébi római saláta
200 g natúr görög joghurt
1 ek méz
1 mk mustár
fél dl fehér balzsamecet
2 dl olívaolaj
só, bors
friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
300 g natúr krémes kecskesajt
- lépés 1A céklákat folyó víz alatt megmossuk és levágjuk mindkét végét. A vágási felületre szórunk egy csipet sót és cukrot, majd alufóliába csomagolva 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a végén egy hústűt beleszúrva ellenőrizzük.
- lépés 2Közben elkészítjük a saláta többi elemét. Készítünk egy saláta öntetet, amihez a mustárt, a mézet és fél deci balzsamecetet egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk és botmixer vagy kézi habverő segítségével 2 dl olajat apránként adagolva készítünk egy vinegrett mártást. A legvégén a mártásba dobunk egy késsel éppen hogy csak megtört fokhagyma gerezdet.
- lépés 3A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük. A csicseriborsót egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4A római salátát félbe vágjuk, és a csicseriborsóhoz használt serpenyőben megpirítjuk a saláta vágási felületét. A megpirított salátát még egyszer hosszában félbevágjuk és felkészülünk a tálaláshoz.
- lépés 5A céklákat kicsomagoljuk és kés vagy hámozó segítségével megpucoljuk (várjunk, amíg egy kicsit kihűl). A megpucolt céklákat nagyobb rusztikus darabokra vágjuk és bekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk.
- lépés 6Egy salátás tálba helyezzük az elnegyedelt bébi római salátákat és bekeverjük a vinegrett mártásunkkal, ezt követően hozzáadjuk a joghurtos cékláinkat és egy két apró mozdulattal megkeverjük.
- lépés 7A salátánk tetejét 1-2 csapott kanál kecskesajttal és a pirított csicseriborsóval koronázzuk meg. Díszítésképpen megszórjuk pár szép levél bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Fedezze fel ezt is...