Pinterest

Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval

Kecskesajtos, csicseriborsós és céklás saláta a francia konyha nagy kedvencével, vinagrette mártással. A zöldségek finom kombinációját a joghurt és kecskesajt krémessége koronázza meg.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

6 db cékla

bébi római saláta

200 g natúr görög joghurt

1 ek méz

1 mk mustár

fél dl fehér balzsamecet

2 dl olívaolaj

só, bors

friss bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

300 g natúr krémes kecskesajt
hozzávalók 4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

6 db cékla

bébi római saláta

200 g natúr görög joghurt

1 ek méz

1 mk mustár

fél dl fehér balzsamecet

2 dl olívaolaj

só, bors

friss bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

300 g natúr krémes kecskesajt

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    A céklákat folyó víz alatt megmossuk és levágjuk mindkét végét. A vágási felületre szórunk egy csipet sót és cukrot, majd alufóliába csomagolva 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a végén egy hústűt beleszúrva ellenőrizzük.
  2. lépés 2
    Közben elkészítjük a saláta többi elemét. Készítünk egy saláta öntetet, amihez a mustárt, a mézet és fél deci balzsamecetet egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk és botmixer vagy kézi habverő segítségével 2 dl olajat apránként adagolva készítünk egy vinegrett mártást. A legvégén a mártásba dobunk egy késsel éppen hogy csak megtört fokhagyma gerezdet.
  3. lépés 3
    A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük. A csicseriborsót egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    A római salátát félbe vágjuk, és a csicseriborsóhoz használt serpenyőben megpirítjuk a saláta vágási felületét. A megpirított salátát még egyszer hosszában félbevágjuk és felkészülünk a tálaláshoz.
  5. lépés 5
    A céklákat kicsomagoljuk és kés vagy hámozó segítségével megpucoljuk (várjunk, amíg egy kicsit kihűl). A megpucolt céklákat nagyobb rusztikus darabokra vágjuk és bekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk.
  6. lépés 6
    Egy salátás tálba helyezzük az elnegyedelt bébi római salátákat és bekeverjük a vinegrett mártásunkkal, ezt követően hozzáadjuk a joghurtos cékláinkat és egy két apró mozdulattal megkeverjük.
  7. lépés 7
    A salátánk tetejét 1-2 csapott kanál kecskesajttal és a pirított csicseriborsóval koronázzuk meg. Díszítésképpen megszórjuk pár szép levél bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.

  • Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.

  • Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.