Pinterest

Húsvéti sonkaleves buggyantott tojással

Kiadós, ízletes leves recept a húsvéti sonka főzőlevének felhasználásával, rengeteg zöldséggel és fehérbabbal, de a maradék sonkából is tehetünk bele. Tálaláskor buggyantott tojást helyezzünk a tetejére, és friss kenyeret kínáljunk mellé.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini Fehérbab

½ fej kelkáposzta

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 sárgarépa

2 fehérrépa

1 kis doboz tejföl

4 tojás

2 babérlevél

2 tk pirospaprika

sonka főzőlé

maradék főtt sonka

olaj/zsír
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini Fehérbab

½ fej kelkáposzta

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 sárgarépa

2 fehérrépa

1 kis doboz tejföl

4 tojás

2 babérlevél

2 tk pirospaprika

sonka főzőlé

maradék főtt sonka

olaj/zsír

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur Cannellini FehérbabVapeur Cannellini Fehérbab
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és dinszteljük meg, szórjuk meg pirospaprikával, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felszeletelt répákat. Pirítsuk le kissé a zöldségeket.
  2. lépés 2
    Öntsük fel a sonka főzőlevével. Tegyük bele a babérlevelet. Borsozzuk, illetve kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, ha nem, sózzuk.
  3. lépés 3
    10 perc elteltével adjuk hozzá a felcsíkozott kelkáposzta leveleket és főzzük készre a zöldségeket. Végül öntsük hozzá a babot is és tegyünk a levesbe maradék főtt sonkát kis kockákra vágva.
  4. lépés 4
    Keverjük ki a tejfölt néhány kanál forró levessel és öntsük vissza a lábosba.
  5. lépés 5
    Készítsük el a buggyantott tojásokat: egy kis lábasban forraljunk vizet, majd vegyük vissza a hőmérsékletet a legalacsonyabb fokozatra, hogy a víz forró legyen, de ne bugyogjon. Törjük fel a friss tojást egy csészébe és óvatosan engedjük bele a vízbe. 3 perc elteltével egy szűrőkanál segítségével emeljük ki, majd ismételjük meg a folyamatot a többi tojással is.
  6. lépés 6
    Tálaláskor díszítsük a forró levest nagyon vékonyra vágott friss káposztával és tegyük rá a buggyantott tojást.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Babos pulykahússal töltött rétesbatyu

    Babos pulykahússal töltött rétesbatyu

    A sajtos-tejfölös, fehérbabos, kukoricás és darált pulykahúsos tölteléket először raguvá főzzük. Majd ezt töltjük a négyzetre vágott réteslapokba, a tetejére kevés cheddar sajtot szórunk és így alakítjuk ki a kis batyukat, amit kisütünk. Finom, könnyen hordozható recept uzsonnára vagy kiránduláshoz.

  • Currys-fehérbabos töltött krumpli

    Currys-fehérbabos töltött krumpli

    A hagymás, zöldfűszeres currys fehérbabot héjában sült forró burgonyába töltjük, majd sajttal szórjuk meg. Szuper recept vacsorára, mivel egyszerűen elkészíthető és az egész család kedvence lehet.

  • Ribollita fehérbabbal

    Ribollita fehérbabbal

    Az olaszok rusztikus, sűrű levese paradicsommal, sokféle zöldséggel (fodroskel, sárgarépa, zellerszár, hagyma, burgonya, poróhagyma) és természetesen canellini babbal. Olyannyira tartalmas, hogy egytálételként is fogyasztható recept. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.