Húsvéti sonkaleves buggyantott tojással
½ fej kelkáposzta
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kis doboz tejföl
4 tojás
2 babérlevél
2 tk pirospaprika
sonka főzőlé
maradék főtt sonka
olaj/zsír
½ fej kelkáposzta
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kis doboz tejföl
4 tojás
2 babérlevél
2 tk pirospaprika
sonka főzőlé
maradék főtt sonka
olaj/zsír
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és dinszteljük meg, szórjuk meg pirospaprikával, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felszeletelt répákat. Pirítsuk le kissé a zöldségeket.
- lépés 2Öntsük fel a sonka főzőlevével. Tegyük bele a babérlevelet. Borsozzuk, illetve kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, ha nem, sózzuk.
- lépés 310 perc elteltével adjuk hozzá a felcsíkozott kelkáposzta leveleket és főzzük készre a zöldségeket. Végül öntsük hozzá a babot is és tegyünk a levesbe maradék főtt sonkát kis kockákra vágva.
- lépés 4Keverjük ki a tejfölt néhány kanál forró levessel és öntsük vissza a lábosba.
- lépés 5Készítsük el a buggyantott tojásokat: egy kis lábasban forraljunk vizet, majd vegyük vissza a hőmérsékletet a legalacsonyabb fokozatra, hogy a víz forró legyen, de ne bugyogjon. Törjük fel a friss tojást egy csészébe és óvatosan engedjük bele a vízbe. 3 perc elteltével egy szűrőkanál segítségével emeljük ki, majd ismételjük meg a folyamatot a többi tojással is.
- lépés 6Tálaláskor díszítsük a forró levest nagyon vékonyra vágott friss káposztával és tegyük rá a buggyantott tojást.
Babos pulykahússal töltött rétesbatyu
A sajtos-tejfölös, fehérbabos, kukoricás és darált pulykahúsos tölteléket először raguvá főzzük. Majd ezt töltjük a négyzetre vágott réteslapokba, a tetejére kevés cheddar sajtot szórunk és így alakítjuk ki a kis batyukat, amit kisütünk. Finom, könnyen hordozható recept uzsonnára vagy kiránduláshoz.
Currys-fehérbabos töltött krumpli
A hagymás, zöldfűszeres currys fehérbabot héjában sült forró burgonyába töltjük, majd sajttal szórjuk meg. Szuper recept vacsorára, mivel egyszerűen elkészíthető és az egész család kedvence lehet.
Ribollita fehérbabbal
Az olaszok rusztikus, sűrű levese paradicsommal, sokféle zöldséggel (fodroskel, sárgarépa, zellerszár, hagyma, burgonya, poróhagyma) és természetesen canellini babbal. Olyannyira tartalmas, hogy egytálételként is fogyasztható recept. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.