Pinterest

Hot dog sárgarépából

Kolbász vagy sárgarépa? Vegetáriánusok esetében nem kérdés, ha pedig flexitariánusok vagyunk, ezúttal merjük kipróbálni a 100%-ban növényi hot dog-ot! Minden sárgarépa rajongónak kötelező, és azoknak is, akiket eddig a virslis-kolbászos verzió ejtett rabul.
Könnyű
4 személy
20 perc
20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
4 sárgarépa

4 hot dog zsemle

5 cl szójaszósz

1 tk méz

1 ek paradicsompüré

1 vöröshagyma

napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
4 sárgarépa

4 hot dog zsemle

5 cl szójaszósz

1 tk méz

1 ek paradicsompüré

1 vöröshagyma

napraforgó olaj
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg 4 gyönyörű sárgarépát. Vágjuk félbe őket úgy, hogy könnyen illeszkedjenek a hot-dog zsemlébe, és lekerekítsük le a végüket, hogy kolbásznak tűnjenek.
  2. lépés 2
    Vegyünk egy serpenyőt, amelyben minden sárgarépa elfér fektetve. Forraljunk fel 15 cl víz, 5 cl szójaszósz, 1 tk méz és 1 ek paradicsompüré keverékét.
  3. lépés 3
    Tegyük a sárgarépákat a szószba 20 percre, amíg megpuhulnak, de megtartják a textúrájukat. Időközben 3-4 -szer forgassuk meg őket.
  4. lépés 4
    Finomra szeleteljük fel a hagymát. Pirítsuk meg egy kevés napraforgóolajban, majd helyezzük papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat.
  5. lépés 5
    Vágjunk félbe 4 hot dog zsemlét. Tegyünk bele apróra vágott salátát, uborka csíkokat és savanyúságot.
  6. lépés 6
    Helyezzünk egy-egy sárgarépát mindegyik zsemlébe és ízlés szerint adjunk hozzá mustárt vagy ketchupot. Szórjuk meg sült hagymával és máris elfogyaszthatjuk ezt a 100%-ig vegetáriánus finomságot!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.