Hajdina, uborka és reteksaláta
A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g hajdina
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
200 g hajdina
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
- lépés 18 percig főzzük a hajdinát enyhén sós vízben: maradjanak rogogósak a szemek. Majd öblítsük át hideg vízzel és szűrjük le.
- lépés 2Vágjuk le a retek zöldjét és tegyük félre pesztóhoz vagy leveshez. Vékonyan szeleteljük fel a zöldségeket egy mandolin vagy éles kés segítségével.
- lépés 3Mossuk meg az uborkát, és vágjuk apró kockákra. A még szebb tálaláshoz használhatunk zöldséghámozót, hogy hosszú, vékony szeleteket kapjunk.
- lépés 4Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az almaecetet, az olívaolajat, az apróra vágott mentát, a sót és a borsot. Végül alaposan keverjük össze a hajdinát a zöldségekkel és a vinaigrette-tel. Hűtve tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana-val és salátával
Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...