Hajdina, uborka és reteksaláta
A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g hajdina
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
200 g hajdina
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
1 uborka
1 csomag retek
Pár mentalevél
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
Só, bors
- lépés 18 percig főzzük a hajdinát enyhén sós vízben: maradjanak rogogósak a szemek. Majd öblítsük át hideg vízzel és szűrjük le.
- lépés 2Vágjuk le a retek zöldjét és tegyük félre pesztóhoz vagy leveshez. Vékonyan szeleteljük fel a zöldségeket egy mandolin vagy éles kés segítségével.
- lépés 3Mossuk meg az uborkát, és vágjuk apró kockákra. A még szebb tálaláshoz használhatunk zöldséghámozót, hogy hosszú, vékony szeleteket kapjunk.
- lépés 4Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az almaecetet, az olívaolajat, az apróra vágott mentát, a sót és a borsot. Végül alaposan keverjük össze a hajdinát a zöldségekkel és a vinaigrette-tel. Hűtve tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás tésztasaláta
Könnyű és színes nyári tésztasaláta Bonduelle Gold kukoricával, feta sajttal, friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Tökéletes választás gyors ebédre vagy vacsorára. Próbáld ki ezt az egészséges, mediterrán hangulatú receptet!
Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák
Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.
Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással
A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.
Fedezze fel ezt is...