Pinterest

Hajdina, uborka és reteksaláta

A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g hajdina

1 uborka

1 csomag retek

Pár mentalevél

2 ek almaecet

2 ek olívaolaj

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
200 g hajdina

1 uborka

1 csomag retek

Pár mentalevél

2 ek almaecet

2 ek olívaolaj

Só, bors
  1. lépés 1
    8 percig főzzük a hajdinát enyhén sós vízben: maradjanak rogogósak a szemek. Majd öblítsük át hideg vízzel és szűrjük le.
  2. lépés 2
    Vágjuk le a retek zöldjét és tegyük félre pesztóhoz vagy leveshez. Vékonyan szeleteljük fel a zöldségeket egy mandolin vagy éles kés segítségével.
  3. lépés 3
    Mossuk meg az uborkát, és vágjuk apró kockákra. A még szebb tálaláshoz használhatunk zöldséghámozót, hogy hosszú, vékony szeleteket kapjunk.
  4. lépés 4
    Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az almaecetet, az olívaolajat, az apróra vágott mentát, a sót és a borsot. Végül alaposan keverjük össze a hajdinát a zöldségekkel és a vinaigrette-tel. Hűtve tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás tésztasaláta

    Kukoricás tésztasaláta

    Könnyű és színes nyári tésztasaláta Bonduelle Gold kukoricával, feta sajttal, friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Tökéletes választás gyors ebédre vagy vacsorára. Próbáld ki ezt az egészséges, mediterrán hangulatú receptet!

  • Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák

    Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák

    Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.

  • Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

    Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

    A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.