Pinterest

Gyors harira leves

A harira - egy tradicionális észak-afrikai leves - általában hosszú ideig, lassú tűzön készül. Most itt az idő, hogy felfedezzük könnyen és gyorsabban elkészíthető változatát a konzerv lencsének és csicseriborsónak köszönhetően.
Nehéz
4 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g bárány vagy marha hús

1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

3 szál zeller

1 doboz paradicsompüré

1 citrom

80 g cérnametélt

2 ek liszt

1 vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1/2 csokor koriander

3 ek olívaolaj

1 tk kurkuma

1 tk kömény

1 tk paprika

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
150 g bárány vagy marha hús

1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

3 szál zeller

1 doboz paradicsompüré

1 citrom

80 g cérnametélt

2 ek liszt

1 vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1/2 csokor koriander

3 ek olívaolaj

1 tk kurkuma

1 tk kömény

1 tk paprika

Só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a zellert. Tépkedjünk össze a petrezselymet és a koriandert. Pirítsuk meg a húst 1 evőkanál olívaolajban. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a petrezselymet és 1 doboz paradicsompürét.
  2. lépés 2
    Szórjuk meg 1 ek. köménnyel, 1 táskanál paprikával 1 evőkanál kurkumával és borssal. Öntsünk hozzá 1,5 liter vizet és forraljuk fel. 15 percig főzzük.
  3. lépés 3
    Öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy nagyobb edénybe a lecsepegtetett lencsével és a cérnametélttel. Főzzük 5-8 percig, amíg a cérnametélt megfő.
  4. lépés 4
    Ha sűrűbb levest szeretnénk, keverjünk össze 2 evőkanál lisztet 8 cl vízzel. Lassan öntsük a forró levesbe és 3-4 percig folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsüdik. Szórjuk meg korianderrel, adjunk hozzá egy kis citromlevet, és forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Lencse és sárgarépa leves ricottával

    Lencse és sárgarépa leves ricottával

    Sportolás vagy egy hosszú nap utáni kényelmi étel megerőltetés nélkül! Ez a pillanatok alatt megfőzhető, konzerv zöldséggel készült leves jól jön, ha nem akarunk sok időt tölteni a konyhában.

  • Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

    Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

    Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.

  • Gazdag lencseleves

    Gazdag lencseleves

    Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban tökéletes választás ez az ízekben gazdag, kiadós fogás, amit konyhai kezdők is könnyen elkészíthetnek.