Gyors harira leves
A harira - egy tradicionális észak-afrikai leves - általában hosszú ideig, lassú tűzön készül. Most itt az idő, hogy felfedezzük könnyen és gyorsabban elkészíthető változatát a konzerv lencsének és csicseriborsónak köszönhetően.
Nehéz
4 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g bárány vagy marha hús
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
150 g bárány vagy marha hús
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a zellert. Tépkedjünk össze a petrezselymet és a koriandert. Pirítsuk meg a húst 1 evőkanál olívaolajban. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a petrezselymet és 1 doboz paradicsompürét.
- lépés 2Szórjuk meg 1 ek. köménnyel, 1 táskanál paprikával 1 evőkanál kurkumával és borssal. Öntsünk hozzá 1,5 liter vizet és forraljuk fel. 15 percig főzzük.
- lépés 3Öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy nagyobb edénybe a lecsepegtetett lencsével és a cérnametélttel. Főzzük 5-8 percig, amíg a cérnametélt megfő.
- lépés 4Ha sűrűbb levest szeretnénk, keverjünk össze 2 evőkanál lisztet 8 cl vízzel. Lassan öntsük a forró levesbe és 3-4 percig folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsüdik. Szórjuk meg korianderrel, adjunk hozzá egy kis citromlevet, és forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Lencse és sárgarépa leves ricottával
Sportolás vagy egy hosszú nap utáni kényelmi étel megerőltetés nélkül! Ez a pillanatok alatt megfőzhető, konzerv zöldséggel készült leves jól jön, ha nem akarunk sok időt tölteni a konyhában.
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban tökéletes választás ez az ízekben gazdag, kiadós fogás, amit konyhai kezdők is könnyen elkészíthetnek.
Fedezze fel ezt is...