A harira - egy tradicionális észak-afrikai leves - általában hosszú ideig, lassú tűzön készül. Most itt az idő, hogy felfedezzük könnyen és gyorsabban elkészíthető változatát a konzerv lencsének és csicseriborsónak köszönhetően.
Nehéz
4 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g bárány vagy marha hús
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
150 g bárány vagy marha hús
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur lencse
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a zellert. Tépkedjünk össze a petrezselymet és a koriandert. Pirítsuk meg a húst 1 evőkanál olívaolajban. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a petrezselymet és 1 doboz paradicsompürét.
lépés 2
Szórjuk meg 1 ek. köménnyel, 1 táskanál paprikával 1 evőkanál kurkumával és borssal. Öntsünk hozzá 1,5 liter vizet és forraljuk fel. 15 percig főzzük.
lépés 3
Öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy nagyobb edénybe a lecsepegtetett lencsével és a cérnametélttel. Főzzük 5-8 percig, amíg a cérnametélt megfő.
lépés 4
Ha sűrűbb levest szeretnénk, keverjünk össze 2 evőkanál lisztet 8 cl vízzel. Lassan öntsük a forró levesbe és 3-4 percig folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsüdik. Szórjuk meg korianderrel, adjunk hozzá egy kis citromlevet, és forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...