Pinterest

Grillezett kukoricasaláta

Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
300 g Bonduelle Gold kukorica

1 zacskó saláta

1 lilahagyma

2 újhagyma vagy kis csokor metélőhagyma

Pár szál koriander

2 ek olívaolaj vagy 40 g vaj

½ tk füstös édes vagy csípős paprika

½ tk kakukkfű

1 kezeletlen lime

½ citrom leve

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
300 g Bonduelle Gold kukorica

1 zacskó saláta

1 lilahagyma

2 újhagyma vagy kis csokor metélőhagyma

Pár szál koriander

2 ek olívaolaj vagy 40 g vaj

½ tk füstös édes vagy csípős paprika

½ tk kakukkfű

1 kezeletlen lime

½ citrom leve

Só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 210°C fokra. Nyissuk ki a kukoricát és szűrjük le. Egyenletesen helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. lépés 2
    Locsoljuk meg az olívaolajjal vagy keverjük össze a vajjal. Szórjuk meg paprikával, kakukkfűvel, végül sózzuk és borsozzuk meg.
  3. lépés 3
    Grillezzük 20 vagy 30 percig, párszor megkevergetve. A szemek szépen megpirulnak ez idő alatt és a lakást átjárja a finom kukorica illat!
  4. lépés 4
    Közben vágjuk félbe a paradicsomokat. A lilahagymát aprítsuk fel, az újhagymát pedig vágjuk karikára. Aprítsuk fel a fűszernövényeket is.
  5. lépés 5
    Keverjük össze a kukoricát a paradicsommal, hagymákkal, a salátával és a felaprított fűszernövényekkel.
  6. lépés 6
    Ízesítsük citromlével, sóval és borssal, végül lime héjjal.
  7. lépés 7
    Tálaljuk előételként vagy grill húsok kísérőjeként.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Csoki Mousse aquafabából

    Csoki Mousse aquafabából

    Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET