Pinterest

Görög saláta fusillivel

Ez a finom tésztasaláta néhány vonásában a klasszikus görögsalátát idézi, azonban pár összetevőjében más, így egy teljesen új ízkombinációt alkot. Az omlós feta sajt és paradicsom almával, aszalt áfonyával és fenyőmaggal teszi teljessé a fogást.
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g fusilli

1 alma

60 g aszalt áfonya

200 g feta sajt

280 g koktélparadicsom

90 g pirított fenyőmag

só és bors ízlés szerint

olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom vagy petrezselyem
hozzávalók 2 személyre
250 g fusilli

1 alma

60 g aszalt áfonya

200 g feta sajt

280 g koktélparadicsom

90 g pirított fenyőmag

só és bors ízlés szerint

olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom vagy petrezselyem
  1. lépés 1
    Tegyük a fusillit forrásban lévő sós vízbe, főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. lépés 2
    Vágjuk negyedekre a koktélparadicsomokat, az almát pedig apró kockákra.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a feta sajtot, a pirított fenyőmagot és az aszalt áfonyát.
  4. lépés 4
    Keverjük hozzá a tésztát, majd fűszerezzük sóval és borssal.
  5. lépés 5
    Ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, petrezselyemmel és bazsalikommal. Tálaláskor díszítsük rukkolával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Plejskavica grill szendvics

    Plejskavica grill szendvics

    Tökéletes recept grillezős nyári estékre! A kétféle hússal készülő szerb plejskavicát grillezett kovászos kenyérszeletek között, barbeque szószos babbal, fetával, lilahagymával és ropogós salátával tálaljuk.

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!