1. >Receptek
  2. >Görög saláta fusillivel

Görög saláta fusillivel

Ez a finom tésztasaláta néhány vonásában a klasszikus görögsalátát idézi, azonban pár összetevőjében más, így egy teljesen új ízkombinációt alkot. Az omlós feta sajt és paradicsom almával, aszalt áfonyával és fenyőmaggal teszi teljessé a fogást.
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g fusilli

1 alma

60 g aszalt áfonya

200 g feta sajt

280 g koktélparadicsom

90 g pirított fenyőmag

só és bors ízlés szerint

olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom vagy petrezselyem
hozzávalók 2 személyre
250 g fusilli

1 alma

60 g aszalt áfonya

200 g feta sajt

280 g koktélparadicsom

90 g pirított fenyőmag

só és bors ízlés szerint

olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom vagy petrezselyem
  1. lépés 1
    Tegyük a fusillit forrásban lévő sós vízbe, főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. lépés 2
    Vágjuk negyedekre a koktélparadicsomokat, az almát pedig apró kockákra.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a feta sajtot, a pirított fenyőmagot és az aszalt áfonyát.
  4. lépés 4
    Keverjük hozzá a tésztát, majd fűszerezzük sóval és borssal.
  5. lépés 5
    Ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, petrezselyemmel és bazsalikommal. Tálaláskor díszítsük rukkolával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és...

    Recepteket keresünk a nyári grillezéshez? Készítsünk finom padlizsánsalátát csicseriborsóval és kápiapaprikával! Színes, vitaminokkal teli étel a napsütéses napokon!

  • Grillezett padlizsán saláta csicseribors...

    A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, c...

  • Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó...

    A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salát...