Gazpacho
Ha szeretjük a gazpacho-t, imádni fogjuk ezt a hideg cukkini és mandula levest is, melyet egy szelet fokhagymás-paradicsomos kenyérrel tálalhatunk, mintha Spanyolországban lennénk.
Könnyű
4 személy
10 perc
20 perc
Hozzávalók









Hozzávalók
4 személyre
1 vöröshagyma
3 cukkini
1 ek. olívaolaj
80 g mandula
7 dl zöldség alaplé
2 ek. pesztó
4 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
3 cukkini
1 ek. olívaolaj
80 g mandula
7 dl zöldség alaplé
2 ek. pesztó
4 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
hozzávalók 4 személyre
1 vöröshagyma
3 cukkini
1 ek. olívaolaj
80 g mandula
7 dl zöldség alaplé
2 ek. pesztó
4 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
3 cukkini
1 ek. olívaolaj
80 g mandula
7 dl zöldség alaplé
2 ek. pesztó
4 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
- lépés 1Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát. Szeleteljünk fel 3 db cukkinit.
- lépés 2Melegítsünk fel 1 ek olívaolajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a hagymát, majd a cukkinit. Adjunk hozzá 80 g mandulát, majd öntsük fel 70 cl zöldség alaplével. Fedjük le az edényt, és 15 percig főzzük a levest.
- lépés 3Keverjük meg és adjunk hozzá 2 evőkanál pesztót. Tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe.
- lépés 4Néhány perccel tálalás előtt készítsük el a paradicsomos kenyeret. Enyhén pirítsunk meg 4 szelet kovászos kenyeret. Vágjunk félbe 2 gerezd fokhagymát és dörzsöljük a szeletekbe. Majd vágjunk ketté 2 érett paradicsomot és apróra vágva halmozzuk a kenyerek tetejére. Végül öntözzük meg néhány csepp olívaolajjal.
Fedezze fel ezt is...