Pinterest

Gazpacho

Ha szeretjük a gazpacho-t, imádni fogjuk ezt a hideg cukkini és mandula levest is, melyet egy szelet fokhagymás-paradicsomos kenyérrel tálalhatunk, mintha Spanyolországban lennénk.
Könnyű
4 személy
10 perc
20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 vöröshagyma

3 cukkini

1 ek. olívaolaj

80 g mandula

7 dl zöldség alaplé

2 ek. pesztó

4 szelet kenyér

2 gerezd fokhagyma

2 paradicsom
hozzávalók 4 személyre
1 vöröshagyma

3 cukkini

1 ek. olívaolaj

80 g mandula

7 dl zöldség alaplé

2 ek. pesztó

4 szelet kenyér

2 gerezd fokhagyma

2 paradicsom
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát. Szeleteljünk fel 3 db cukkinit.
  2. lépés 2
    Melegítsünk fel 1 ek olívaolajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a hagymát, majd a cukkinit. Adjunk hozzá 80 g mandulát, majd öntsük fel 70 cl zöldség alaplével. Fedjük le az edényt, és 15 percig főzzük a levest.
  3. lépés 3
    Keverjük meg és adjunk hozzá 2 evőkanál pesztót. Tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe.
  4. lépés 4
    Néhány perccel tálalás előtt készítsük el a paradicsomos kenyeret. Enyhén pirítsunk meg 4 szelet kovászos kenyeret. Vágjunk félbe 2 gerezd fokhagymát és dörzsöljük a szeletekbe. Majd vágjunk ketté 2 érett paradicsomot és apróra vágva halmozzuk a kenyerek tetejére. Végül öntözzük meg néhány csepp olívaolajjal.