Pinterest

Édeskömény saláta naranccsal, olívával és tonhallal

Édeskömény és narancs együtt? Ez a kombináció igen elterjedt Olaszországban és biztosan feldobja a szürke téli hétköznapokat. Az édes naranccsal való párosítás megszelidíti az erős ánizsos ízét ennek a remek zöldségnek.
Könnyű
10 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
1 személyre
1 édeskömény

1 lilahagyma

2 narancs

2 ek kapribogyó

2 ek olívaolaj

2 ek zöld vagy fekete olívabogyó

1 doboz tonhal

Só, bors
hozzávalók 1 személyre
1 édeskömény

1 lilahagyma

2 narancs

2 ek kapribogyó

2 ek olívaolaj

2 ek zöld vagy fekete olívabogyó

1 doboz tonhal

Só, bors
  1. lépés 1
    Öblítsük le és töröljük szárazra az édesköményt. Vágjuk vékony csíkokra egy mandolin, zöldséghámozó vagy éles kés segítségével.
  2. lépés 2
    Aprítsuk fel a vöröshagymát. Hámozzuk meg a narancsokat és vágjuk fel kisebb darabokra. Az előkészítés során kifolyt narancslevet tartsuk meg.
  3. lépés 3
    Csepegtessünk és öblítsünk le 2 evőkanál kapribogyót. Keverjük össze 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal, valamint a narancslével.
  4. lépés 4
    Keverjük össze az édesköményt, a narancsot, a kapribogyót és a 2 evőkanálnyi durvára vágott fekete vagy zöld olajbogyót az öntettel. Rendezzük a tetejére a tonhaldarabokat, és azonnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Currywurst curry szószos babbal

    Currywurst curry szószos babbal

    Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körítéssel. A kisütött, felszeletelt grillkolbászokat curry szószos fehérbabbal a tetején tálaljuk, mellé kis adag, apróra kockázott, friss zöldségekből összeállított salátát és grillezett pita szeleteket kínáljunk.