Édesburgonya és kukorica krokett
Mindössze 5 hozzávalóra lesz szükségünk az édesburgonya és kukorica krokettek elkészítéséhez - ideális könnyű vacsorához vagy előételnek baráti összejövetelekre.
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
30 perc
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
1 db édesburgonya (400 g)
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 db édesburgonya (400 g)
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg az édesburgonyát. Vágjuk kockákra és pároljuk 20 percig, majd készítsünk belőle pürét.
- lépés 2Szűrjük le a kukoricakonzervet. Adjuk hozzá az édesburgonya püréhez. Tegyünk hozzá a lisztet, a paprikát vagy curry-t, a fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot is.
- lépés 3Ha pikánsabb ízt szeretnénk, fűszerezzük chilivel.
- lépés 4Enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából, majd lisztbe forgassuk meg őket.
- lépés 5Forró olajban mindkét oldalon 2 percig pirítsuk a golyókat.
- lépés 6Helyezzük őket papírtörlőre, ami felszívja a felesleges olajat. Zöld salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Fedezze fel ezt is...