Édesburgonya és kukorica krokett
Mindössze 5 hozzávalóra lesz szükségünk az édesburgonya és kukorica krokettek elkészítéséhez - ideális könnyű vacsorához vagy előételnek baráti összejövetelekre.
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
30 perc
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
1 db édesburgonya (400 g)
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 db édesburgonya (400 g)
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
1 doboz Prémium Gold csemegekukorica (300 g)
3 púpozott evőkanál liszt (80 g)
2 ek őrölt pirospaprika vagy curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 tk fokhagyma por
növényi olaj
só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg az édesburgonyát. Vágjuk kockákra és pároljuk 20 percig, majd készítsünk belőle pürét.
- lépés 2Szűrjük le a kukoricakonzervet. Adjuk hozzá az édesburgonya püréhez. Tegyünk hozzá a lisztet, a paprikát vagy curry-t, a fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot is.
- lépés 3Ha pikánsabb ízt szeretnénk, fűszerezzük chilivel.
- lépés 4Enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából, majd lisztbe forgassuk meg őket.
- lépés 5Forró olajban mindkét oldalon 2 percig pirítsuk a golyókat.
- lépés 6Helyezzük őket papírtörlőre, ami felszívja a felesleges olajat. Zöld salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Currywurst curry szószos babbal
Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körítéssel. A kisütött, felszeletelt grillkolbászokat curry szószos fehérbabbal a tetején tálaljuk, mellé kis adag, apróra kockázott, friss zöldségekből összeállított salátát és grillezett pita szeleteket kínáljunk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...
















