Pinterest

Cukkini-sárgarépa melegszendvics

A francia croque-monsieur vagy croque-madame akár zöldségekkel is elkészíthető! A vékonyra reszelt sárgarépa és cukkini új szintre emeli ezt a melegszendvicset. Olyan finom, hogy máskor is biztosan kipróbálnánk.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
8 szelet szendvics kenyér

2 cukkini

2 sárgarépa

100 g krémsajt

125 g szeletelt, kemény sajt (cheddar, emmentáli, etc.)

50g vaj

Tálaláshoz: zöldsaláta
hozzávalók 4 személyre
8 szelet szendvics kenyér

2 cukkini

2 sárgarépa

100 g krémsajt

125 g szeletelt, kemény sajt (cheddar, emmentáli, etc.)

50g vaj

Tálaláshoz: zöldsaláta
  1. lépés 1
    Vágjuk vékony csíkokra a hámozatlan cukkinit egy zöldséghámozó vagy mandolin segítségével. Hámozzuk meg a sárgarépát. A zöldséghámozóval vágjuk vékony csíkokra.
  2. lépés 2
    Egy sajtszeletelővel vagy a zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre a sajtot is. Kenjük meg vékony a kenyérszeleteket krémsajttal. Tegyünk közéjük egy réteg cukkinit, a sajtszeleteket, végül a sárgarépát.
  3. lépés 3
    Pirítsuk meg a szendvicseket diónyi vajon egy serpenyőben. Ha van otthon, használhatunk szendvicssütőt is.
  4. lépés 4
    Forrón, salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET