Cukkini kenyér
Semleges ízével a cukkini szinte mindenhez illik - gratinba, salátába, egytálételbe, de akár desszerthez is! A tortatésztát puhává teszi, ugyanakkor finoman ízesíti, ezáltal kevesebb zsíradékot és cukrot kell felhasználnunk.
Könnyű
6 személy
15 perc
60 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
6 személyre
225 g cukkini
350 g liszt
50 g zabpehely
200 g cukor
3 nagyobb tojás
12 cl olívaolaj
1 zacskó sütőpor
1 csipet só
Aroma ízlés szerint: reszelt citrom vagy narancshéj, vaníilia aroma, stb.
350 g liszt
50 g zabpehely
200 g cukor
3 nagyobb tojás
12 cl olívaolaj
1 zacskó sütőpor
1 csipet só
Aroma ízlés szerint: reszelt citrom vagy narancshéj, vaníilia aroma, stb.
hozzávalók 6 személyre
225 g cukkini
350 g liszt
50 g zabpehely
200 g cukor
3 nagyobb tojás
12 cl olívaolaj
1 zacskó sütőpor
1 csipet só
Aroma ízlés szerint: reszelt citrom vagy narancshéj, vaníilia aroma, stb.
350 g liszt
50 g zabpehely
200 g cukor
3 nagyobb tojás
12 cl olívaolaj
1 zacskó sütőpor
1 csipet só
Aroma ízlés szerint: reszelt citrom vagy narancshéj, vaníilia aroma, stb.
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Mossuk és szárítsuk meg a cukkinit. Reszeljük le finomra.
- lépés 2A reszelt cukkinit keverjük össze a tojással és az olajjal. Adjuk hozzá a kiválasztott aromát. Tegyük félre a keveréket. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a zabpelyhet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.
- lépés 3Öntsük a cukkinis keveréket a száraz keverékbe. Gyorsan forgassuk össze, anélkül, hogy túlságosan összedolgoznánk a tésztát.
- lépés 4Vékonyan olajozzunk ki egy nagy tortaformát, és öntsük bele a tésztát. Süssük 60-75 percig, szükség esetén alufóliával lefedve, hogy megakadályozzuk a sütemény túlzott barnulását. Amikor langyosra hűlt, szedjük ki a formából, majd hidegen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Fedezze fel ezt is...