1. >Receptek
  2. >Csicseriborsós töltött padlizsán

Csicseriborsós töltött padlizsán

Könnyen elkészíthető recept, mivel csak egy tepsi és a sütő kell hozzá. A krémesre sütött padlizsánt szárított paradicsommal, fokhagymával és citrommal kevert csicseriborsóval töltjük meg és tetejére olvadt parmezánnal, illetve fokhagymás görögjoghurttal kínáljuk. Egyszerű, de finom és kiadós étel.
Könnyű
2-4 személy
45 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 kisebb padlizsán

5 dkg olajban eltett szárított paradicsom

½ citrom

1 gerezd fokhagyma

4-6 szál friss kakukkfű

1 tk. füstölt pirospaprika

1 kis doboz görögjoghurt

8 dkg parmezán



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 kisebb padlizsán

5 dkg olajban eltett szárított paradicsom

½ citrom

1 gerezd fokhagyma

4-6 szál friss kakukkfű

1 tk. füstölt pirospaprika

1 kis doboz görögjoghurt

8 dkg parmezán



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat vágjuk hosszában félbe, majd a húsukat egy éles késsel mélyen vágjuk be átlósan párhuzamos csíkokban, majd ugyanígy az ellenkező irányból, hogy elfordított négyzethálót kapjunk. Vigyázzunk, hogy a héját ne vágjuk át.
  2. lépés 2
    Egy ecsettel kenjük meg olívaolajjal a padlizsánok vágott felületét, majd sózzuk, borsozzuk és tegyük a sütőbe 30 percre vagy grillezzük ugyanennyi ideig.
  3. lépés 3
    A csicseriborsót keverjük össze a füstölt pirospaprikával, a felkockázott szárított paradicsommal, adjuk hozzá a citromlevet és a kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Vegyük ki a padlizsánt a sütőből és egy kanál hátával csináljuk enyhe mélyedést a felületükön, majd ide kanalazzuk rá a fűszeres csicseriborsót. Reszeljünk mindegyikre parmezánt és tegyük vissza a sütőbe, ameddig a sajt megolvad.
  5. lépés 5
    Keverjük ki a joghurtot egy gerezd reszelt fokhagymával, sóval, borssal és tálaláskor kanalazzunk belőle a padlizsánra.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Citromos csicseriborsó fasírt

    Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.

  • Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csi...

  • Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...