Céklás-csokis sütemény
Mi a puha, omlós sütemény titka? Természetesen a cékla! Biztosak lehetünk benne, hogy mindenki odalesz ezért a finom csokis-céklás süteményért.
Nehéz
6 személy
30 perc
50 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
hozzávalók 6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Enyhén olajozzunk meg vagy vajazzunk ki egy sütőtálat (20–22 cm átmérőjű, kerek formájú tálat).
- lépés 2Turmixoljuk össze a kockákra vágott céklát, hogy sima pürét kapjunk.
- lépés 3Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
- lépés 4A tojásokat verjük habosra a cukorral, amíg a keverék halvány és krémes nem lesz.
- lépés 5Adjuk hozzá a céklapürét, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét és a mandulaport. Ezután adjuk hozzá az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport.
- lépés 6Keverjük össze, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot.
- lépés 7Öntsük a tésztát a sütőformába, simítsuk szét és süssük 45-60 percig. Ha szükséges, fedjük le a torta tetejét fóliával, hogy megakadályozzuk a megégését.
- lépés 8Hagyjuk kihűlni, mielőtt kiszedjük a sütőformából a puha tortát. Langyosan vagy akár hidegen fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sütőtökös Croustis narancsos lilakáposzta salátával
Télen sem kell lemondanunk a színpompás salátáról! Néhány szezonális zöldségből vitamindús salátát készíthetünk, amit narancsos-olívaolajos öntet és frissen sült sütőtökös Croustis tesz igazán különlegessé!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Téli Buddha tál brokkolis Croustis-zal
Egy nagy tál egészség és élvezet: helyezzük a frissen sült brokkolis Croustist egy téli buddha tál tetejére, melyben sült fűszeres sütőtök és karfiol, csicseriborsó, quinoa, spenót, valamint kesudió kap helyet. Végül koronázzuk meg az egészet egy gazdag tahinis-citromos öntettel!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Csoki Mousse aquafabából
Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.
Fedezze fel ezt is...















