Pinterest

Zöldbabos Cerealival töltött négyszögek

Ez a recept gyors, remek harapnivaló az egész családnak. A leveles tésztából készített négyszögeket sajtkrémmel megkenve, olaszos fűszerezésű Cerealival, paradicsommal, olajbogyóval megtöltve, mozzarellával a tetején sütjük meg, a végén pedig friss bazsalikommal díszítjük.
Könnyű
3 személy
25 perc
15 perc
Hozzávalók
3 személyre
6 db-hoz:

1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék

1 csomag leveles tészta

15 dkg mascarpone

1 mozzarella

10 dkg koktélparadicsom

2 ek. zöld olajbogyó

1 bio citrom

1 csokor bazsalikom

1 tk. oregánó

1 gerezd fokhagyma



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
6 db-hoz:

1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbab és árpa keverék

1 csomag leveles tészta

15 dkg mascarpone

1 mozzarella

10 dkg koktélparadicsom

2 ek. zöld olajbogyó

1 bio citrom

1 csokor bazsalikom

1 tk. oregánó

1 gerezd fokhagyma



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és adjuk hozzá a zöldbab és árpa keveréket. Várjuk meg, ameddig teljesen felolvad, majd reszeljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felezett paradicsomot és az olajbogyót. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót és pároljuk össze.
  3. lépés 3
    Keverjük ki a mascarponét fél citrom levével és héjával és sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Tekerjük ki a leveles tésztát és vágjuk 6 négyzetet belőle. 1 cm-rel a széleitől egy késsel vágjuk minden oldalán végig a négyzeteket, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
  5. lépés 5
    Kenjük meg a tésztát a mascarponéval, halmozzunk rá a töltelékből és tépkedjük rá a mozzarellát. Tegyük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a mozzarella elolvad és egy kis színt kap.
  6. lépés 6
    Tálalás előtt tépkedjük rá a friss bazsalikom leveleket.