Zöldspárga lágytojással és lencsével
Gyönyörű, látványos brunch recept a spárgaszezonban! Egészben hagyott, sült spárga lágy közepű tojással, pirított bacon-nel, lencsével, parmezánnal és citromos vingerettel tálalva.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 csomag zöldspárga
3 szelet bacon
2 tojás
5 dkg parmezán
1 citrom
2 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
1 csomag zöldspárga
3 szelet bacon
2 tojás
5 dkg parmezán
1 citrom
2 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 csomag zöldspárga
3 szelet bacon
2 tojás
5 dkg parmezán
1 citrom
2 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
1 csomag zöldspárga
3 szelet bacon
2 tojás
5 dkg parmezán
1 citrom
2 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A spárga fás végeit törjük le és egy serpenyőben az olívaolaj és a vaj keverékén pároljuk készre. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész tegyük félre.
- lépés 2Tegyük a bacon szeleteket a serpenyőbe és pirítsuk ropogósra.
- lépés 3Forraljuk egy lábasban vizet. Ha felforrt helyezzük bele a tojásokat óvatosan és főzzük 6 percig, majd tegyük hideg vízbe.
- lépés 4Facsarjuk egy tálba a citrom levét és csorgassuk hozzá kevergetés mellett az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a lencsével.
- lépés 5Osszuk el két tányérra a lencsét, helyezzük rá a spárgát és egy-egy félbevágott tojást, szórjuk rá a bacon darabokat és a reszelt parmezánt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Lencse falafel
A hüvelyesek családjába tartozó zöldségek közül nem kizárólag csicseriborsóból készülhet falafel! Lencsés változata ideális pitában, de az irodába is magunkkal vihetjük, hogy biztosítsuk a kiegyensúlyozott táplálkozást!
Vegetáriánus lencseburger
Kísérlezető kedvűek figyelem! A hús helyett néha érdemes zöldségpogácsára váltani, például erre a vöröslencséből, sárgarépából és karfiolból készült változatra. Garantáltan nem fogjuk megbánni!
Spárga saláta eperrel és quinoával
Itt az eperszezon! Kényeztessük magunkat egy könnyed, nyárias saláta recepttel! Zöld spárga, friss eper, krémes kecskesajt, lencse, rukkola, quinoa saláta és balzsamecetes-mentás öntet kombinációjával felejthetetlen ízeket kapunk.
Fedezze fel ezt is...