Pinterest

Tavaszi rizottó

Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a rizottóba, hogy minél színesebb legyen az étel.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
12 db zöld spárga

500 g borsó

1 sárgarépa

1 cukkini

1 szárzeller

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj

300 g rizottó rizs

10 ml fehérbor

1 babérlevél

1 l zöldség alaplé

60 g vaj

50 g parmezán

só, bors
hozzávalók 4 személyre
12 db zöld spárga

500 g borsó

1 sárgarépa

1 cukkini

1 szárzeller

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj

300 g rizottó rizs

10 ml fehérbor

1 babérlevél

1 l zöldség alaplé

60 g vaj

50 g parmezán

só, bors
  1. lépés 1
    Készítsük elő a zöldségeket. Hámozzunk meg 12 db zöld spárgát, fejtsünk le 500 g borsót (fagyasztottat is használhatunk), mossunk meg és vágjunk apróra 1 db sárgarépát, valamint 1 db cukkinit és 1 szárzellert. Aprítsunk fel 1 nagyobb hagymát és 1 gerezd fokhagymát.
  2. lépés 2
    Forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat. A spárga kivételével pirítsuk meg a zöldségeket, majd öntsünk hozzá 300 g Arborio rizst.
  3. lépés 3
    Öntsük fel 10 ml fehérborral és tegyünk bele egy babérlevelet. Hagyjuk, hogy a bor elpárologjon. Adjuk hozzá a borsót, 1 liter zöldség alaplevet, végül a spárgát, és főzzük 13–15 percig.
  4. lépés 4
    Vegyük le az edényt a tűzhelyről, adjunk hozzá 60 g kockára vágott hideg vajat és 50 g reszelt parmezánt. Fedjük le pár percre, majd erőteljes mozdulatokkal keverjük össze a rizst. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  5. lépés 5
    Leveses tálban, extra parmezánnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

    Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.