Tarte tatin
A tarte tatin (fordított torta) nem csak gyümölccsel finom! A cukkini és rukkola kombinációjával készült sós torta szép és rendkívül ízletes, emellett ideális választás lehet egy hétvégi piknikhez is! :)
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
35 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
500 g cukkini
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
100 g rukkola
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mandulapor
1. ek. olívaolaj
só, bors
rétestészta
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
100 g rukkola
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mandulapor
1. ek. olívaolaj
só, bors
rétestészta
hozzávalók 4 személyre
500 g cukkini
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
100 g rukkola
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mandulapor
1. ek. olívaolaj
só, bors
rétestészta
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
100 g rukkola
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mandulapor
1. ek. olívaolaj
só, bors
rétestészta
- lépés 1Szeleteljünk fel 500 g cukkinit. Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát.
- lépés 2Pirítsuk meg a hagymát 1 evőkanál olajon, majd adjuk hozzá a cukkinit. Sózzuk meg és pároljuk 5 percig.
- lépés 3Tegyük a cukkinit és a hagymát egy kerek sütőedénybe.
- lépés 4Keverjünk össze 100 g rukkolát 1 gerezd fokhagymával, 1 evőkanál mandulaporral, sóval, borssal és 1 evőkanál olívaolajjal.
- lépés 5Vékony rétegben tegyük a cukkini tetejére, majd helyezzük rá a rétestésztát.
- lépés 6Nyomkodjuk le egy villával. Süssük 30 percig 180 °C fokon.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Fedezze fel ezt is...