Pinterest

Tarte tatin

A tarte tatin (fordított torta) nem csak gyümölccsel finom! A cukkini és rukkola kombinációjával készült sós torta szép és rendkívül ízletes, emellett ideális választás lehet egy hétvégi piknikhez is! :)
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
35 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
500 g cukkini

1 fej vöröshagyma

1 ek. olaj

100 g rukkola

1 gerezd fokhagyma

1 ek. mandulapor

1. ek. olívaolaj

só, bors

rétestészta
hozzávalók 4 személyre
500 g cukkini

1 fej vöröshagyma

1 ek. olaj

100 g rukkola

1 gerezd fokhagyma

1 ek. mandulapor

1. ek. olívaolaj

só, bors

rétestészta
  1. lépés 1
    Szeleteljünk fel 500 g cukkinit. Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát.
  2. lépés 2
    Pirítsuk meg a hagymát 1 evőkanál olajon, majd adjuk hozzá a cukkinit. Sózzuk meg és pároljuk 5 percig.
  3. lépés 3
    Tegyük a cukkinit és a hagymát egy kerek sütőedénybe.
  4. lépés 4
    Keverjünk össze 100 g rukkolát 1 gerezd fokhagymával, 1 evőkanál mandulaporral, sóval, borssal és 1 evőkanál olívaolajjal.
  5. lépés 5
    Vékony rétegben tegyük a cukkini tetejére, majd helyezzük rá a rétestésztát.
  6. lépés 6
    Nyomkodjuk le egy villával. Süssük 30 percig 180 °C fokon.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.