Pinterest

Nyári cseresznyesaláta

A piros színű saláta nagyon egészséges! Cékla, cseresznye, koktélparadicsom és piros tölgyfalevél saláta keverékéből áll ez az antioxidánsokban rendkívül gazdag fogás.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 fej lilahagyma

150 g cseresznye

200 g koktélparadicsom

1 db főtt cékla

1 zacskó tölgyfalevél saláta

Az öntethez:

3 ek. repceolaj

1 ek. balzsamecet

1 ek. magos mustár



bors
hozzávalók 4 személyre
1 fej lilahagyma

150 g cseresznye

200 g koktélparadicsom

1 db főtt cékla

1 zacskó tölgyfalevél saláta

Az öntethez:

3 ek. repceolaj

1 ek. balzsamecet

1 ek. magos mustár



bors
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 fej lilahagymát. Magozzunk ki 150 g cseresznyét és vágjuk négyfelé.
  2. lépés 2
    Vágjunk félbe 200 g koktélparadicsomot, vagy ha 2 db normál paradicsomot használunk, akkor egyszerűen csak vágjuk őket kisebb darabokra. Kockázzunk fel 1 db főtt céklát.
  3. lépés 3
    Keverjünk össze 3 ek repceolajat, 1 ek balzsamecetet, 1 ek magos mustárt, némi sót és borsot egy salátástálban. Adjuk hozzá a tölgyfalevél salátát, a cseresznyéket, a céklát, a paradicsomot és a hagymát.
  4. lépés 4
    Forgassuk össze és tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csoki Mousse aquafabából

    Csoki Mousse aquafabából

    Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Vörösbabos fasírt gombával

    Vörösbabos fasírt gombával

    Fasírt újragondolva, ezúttal hús nélkül! A gombával gazdagított vörösbabos pogácsa tökéletes és gyors vegetáriánus vacsora a hétköznapokra, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Friss salátával tálaljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET