Pinterest

Kókuszos-sárgarépás golyók

Ezek a kókuszreszelékből, sárgarépából és tojásfehérjéből álló gluténmentes falatkák a legtöbb karácsonyi süteménnyel ellentétben pillanatok alatt elkészülnek!
Könnyű
4 személy
30 perc
20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
200 g kókuszreszelék

100 g reszelt sárgarépa

75 g cukor vagy kókuszcukor

4 tojásfehérje

fahéj, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék

1 csipet só
hozzávalók 4 személyre
200 g kókuszreszelék

100 g reszelt sárgarépa

75 g cukor vagy kókuszcukor

4 tojásfehérje

fahéj, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék

1 csipet só
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 170°-ra. Keverjük össze egy tálban a fűszereket és a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá a sárgarépát, cukrot, sót és tojásfehérjét.
  2. lépés 2
    Formázzunk a masszából kb 20 db golyót és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól egyenlő távolságra.
  3. lépés 3
    15-20 perc alatt süssük aranybarnára a golyókat. Kóstolás előtt hagyjuk kihűlni. Fémdobozban 5 napig tárolhatók.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

  • Currywurst curry szószos babbal

    Currywurst curry szószos babbal

    Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körítéssel. A kisütött, felszeletelt grillkolbászokat curry szószos fehérbabbal a tetején tálaljuk, mellé kis adag, apróra kockázott, friss zöldségekből összeállított salátát és grillezett pita szeleteket kínáljunk.