Hideg salátaleves
Ki gondolta volna? A saláta főzve is finom! Hideg saláta- és mentalevesünk remek felüdülést nyújt a nyári melegben, ráadásul ideális megoldás a maradék saláta feldolgozásához.
Könnyű
4 személy
10 perc
20 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
4 személyre
1 nagyobb burgonya
1 fehérhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
280 g salátaszív
40 cl tej
40 cl zöldség alaplé
néhány mentalevél
só, bors
1 fehérhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
280 g salátaszív
40 cl tej
40 cl zöldség alaplé
néhány mentalevél
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 nagyobb burgonya
1 fehérhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
280 g salátaszív
40 cl tej
40 cl zöldség alaplé
néhány mentalevél
só, bors
1 fehérhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
280 g salátaszív
40 cl tej
40 cl zöldség alaplé
néhány mentalevél
só, bors
- lépés 1Hámozzunk meg le és kockázzunk fel 1 nagyobb burgonyát, 1 db fehérhagymát és 1 gerezd fokhagymát.
- lépés 2Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Pirítsuk meg a hagymával és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát. Majd tegyük hozzá a salátát is, ezután pedig öntsük fel 40 cl tejjel és ugyanennyi zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 20 percig.
- lépés 3Adjunk hozzá pár mentalevelet, miközben alaposan megkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára. Néhány csepp olívaolajjal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Csoki Mousse aquafabából
Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással
A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Vörösbabos fasírt gombával
Fasírt újragondolva, ezúttal hús nélkül! A gombával gazdagított vörösbabos pogácsa tökéletes és gyors vegetáriánus vacsora a hétköznapokra, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Friss salátával tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...















