Pinterest

Hideg salátaleves

Ki gondolta volna? A saláta főzve is finom! Hideg saláta- és mentalevesünk remek felüdülést nyújt a nyári melegben, ráadásul ideális megoldás a maradék saláta feldolgozásához.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 nagyobb burgonya

1 fehérhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj

280 g salátaszív

40 cl tej

40 cl zöldség alaplé

néhány mentalevél

só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 nagyobb burgonya

1 fehérhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj

280 g salátaszív

40 cl tej

40 cl zöldség alaplé

néhány mentalevél

só, bors
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg le és kockázzunk fel 1 nagyobb burgonyát, 1 db fehérhagymát és 1 gerezd fokhagymát.
  2. lépés 2
    Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Pirítsuk meg a hagymával és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát. Majd tegyük hozzá a salátát is, ezután pedig öntsük fel 40 cl tejjel és ugyanennyi zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 20 percig.
  3. lépés 3
    Adjunk hozzá pár mentalevelet, miközben alaposan megkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára. Néhány csepp olívaolajjal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csoki Mousse aquafabából

    Csoki Mousse aquafabából

    Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Vörösbabos fasírt gombával

    Vörösbabos fasírt gombával

    Fasírt újragondolva, ezúttal hús nélkül! A gombával gazdagított vörösbabos pogácsa tökéletes és gyors vegetáriánus vacsora a hétköznapokra, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Friss salátával tálaljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET