Grillezett zöldségnyársak
A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
1 cukkini
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
hozzávalók 4 személyre
1 cukkini
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
- lépés 1Mossuk meg az összes zöldséget. A cukkinit és a paprikát vágjuk darabokra, a paradicsomot félbe, a gombákat félbe vagy negyedekre a méretüktől függően. A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük karikákra.
- lépés 2Keverjük össze egy tálbanaz olívaolajat, a citromlevet és a lereszelt héját, sót, borsot és a fűszernövényeket. Helyezzük bele a zöldségeket és hagyjuk 30 percig pácolódni őket.
- lépés 3Áztassuk be a nyársakat 10 percre hideg vízbe. A zöldségdarabokat és a hagymakarikákat felváltva húzzuk rá a nyársakra.
- lépés 4Készítsük elő a grillt vagy melegítsünk fel egy grillserpenyőt. 10-15 percig grillezük a nyársakat, amíg a zöldségek aranybarnák nem lesznek. Pitával és salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal
A friss, házi készítésű bazsalikom pesto egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Párosítsuk rizsszem alakú orzo tésztával, amely tökéletes alap tésztasalátákhoz. Majd dobjuk fel koktélparadicsommal, mozzarellával, rukkolával, és ropogós olaszos Croustis-zal!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Csoki Mousse aquafabából
Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással
A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.
Fedezze fel ezt is...















