Pinterest

Grillezett zöldségnyársak

A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 cukkini

12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)

12 kisebb csiperkegomba

fél zöldpaprika

fél pirospaprika

1 lilahagyma

3 ek olívaolaj

2 ek Provence-i fűszerkeverék

1 kezeletlen citrom

12 fapálcika
hozzávalók 4 személyre
1 cukkini

12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)

12 kisebb csiperkegomba

fél zöldpaprika

fél pirospaprika

1 lilahagyma

3 ek olívaolaj

2 ek Provence-i fűszerkeverék

1 kezeletlen citrom

12 fapálcika
  1. lépés 1
    Mossuk meg az összes zöldséget. A cukkinit és a paprikát vágjuk darabokra, a paradicsomot félbe, a gombákat félbe vagy negyedekre a méretüktől függően. A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük karikákra.
  2. lépés 2
    Keverjük össze egy tálbanaz olívaolajat, a citromlevet és a lereszelt héját, sót, borsot és a fűszernövényeket. Helyezzük bele a zöldségeket és hagyjuk 30 percig pácolódni őket.
  3. lépés 3
    Áztassuk be a nyársakat 10 percre hideg vízbe. A zöldségdarabokat és a hagymakarikákat felváltva húzzuk rá a nyársakra.
  4. lépés 4
    Készítsük elő a grillt vagy melegítsünk fel egy grillserpenyőt. 10-15 percig grillezük a nyársakat, amíg a zöldségek aranybarnák nem lesznek. Pitával és salátával tálaljuk.