Grillezett zöldségnyársak
A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
1 cukkini
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
hozzávalók 4 személyre
1 cukkini
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
- lépés 1Mossuk meg az összes zöldséget. A cukkinit és a paprikát vágjuk darabokra, a paradicsomot félbe, a gombákat félbe vagy negyedekre a méretüktől függően. A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük karikákra.
- lépés 2Keverjük össze egy tálbanaz olívaolajat, a citromlevet és a lereszelt héját, sót, borsot és a fűszernövényeket. Helyezzük bele a zöldségeket és hagyjuk 30 percig pácolódni őket.
- lépés 3Áztassuk be a nyársakat 10 percre hideg vízbe. A zöldségdarabokat és a hagymakarikákat felváltva húzzuk rá a nyársakra.
- lépés 4Készítsük elő a grillt vagy melegítsünk fel egy grillserpenyőt. 10-15 percig grillezük a nyársakat, amíg a zöldségek aranybarnák nem lesznek. Pitával és salátával tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...