Pinterest

Fusilli padlizsánnal, zöld olajbogyóval és petrezselyemmel

A padlizsán elkészítésének egyik legfinomabb módja, ha egészen ici-pici kockákra vágjuk és fokhagymával magaslángon krémesre pirítjuk, majd utána hozzáadunk némi olajbogyót, kis citromlevet és sok-sok petrezselymet.
Hozzávalók
3 személyre
250 g fusilli

1 közepes padlizsán

2 gerezd fokhagyma

1 nagy marék zöld olajbogyó

1 csokor petrezselyem

citrom

chilipehely



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
250 g fusilli

1 közepes padlizsán

2 gerezd fokhagyma

1 nagy marék zöld olajbogyó

1 csokor petrezselyem

citrom

chilipehely



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A padlizsánt vágjuk be sűrűn hosszában és keresztben, majd szeleteljük fel, hogy egész pici kockákat kapjunk.
  2. lépés 2
    Nagy lángon forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat és adjuk hozzá a padlizsánt. Gyakori kevergetés mellett süssük 7-10 percig, amíg pirult, krémes lesz.
  3. lépés 3
    Reszeljük hozzá a fokhagymát, szórjuk bele egy nagy csipet chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk hozzá a felkarikázott olajbogyót is és locsoljuk meg a citrom levével. Pirítsuk össze őket pár percig.
  4. lépés 4
    A fusillit főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.
  5. lépés 5
    Tálaláskor merjünk a krémes padlizsánból a tésztára, szórjuk meg vágott petrezselyemmel és locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal

    Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal

    A friss, házi készítésű bazsalikom pesto egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Párosítsuk rizsszem alakú orzo tésztával, amely tökéletes alap tésztasalátákhoz. Majd dobjuk fel koktélparadicsommal, mozzarellával, rukkolával, és ropogós olaszos Croustis-zal!

    FEDEZZE FEL A RECEPTET