Fusilli padlizsánnal, zöld olajbogyóval és petrezselyemmel
A padlizsán elkészítésének egyik legfinomabb módja, ha egészen ici-pici kockákra vágjuk és fokhagymával magaslángon krémesre pirítjuk, majd utána hozzáadunk némi olajbogyót, kis citromlevet és sok-sok petrezselymet.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g fusilli
1 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék zöld olajbogyó
1 csokor petrezselyem
citrom
chilipehely
só
bors
olívaolaj
1 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék zöld olajbogyó
1 csokor petrezselyem
citrom
chilipehely
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
250 g fusilli
1 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék zöld olajbogyó
1 csokor petrezselyem
citrom
chilipehely
só
bors
olívaolaj
1 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék zöld olajbogyó
1 csokor petrezselyem
citrom
chilipehely
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A padlizsánt vágjuk be sűrűn hosszában és keresztben, majd szeleteljük fel, hogy egész pici kockákat kapjunk.
- lépés 2Nagy lángon forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat és adjuk hozzá a padlizsánt. Gyakori kevergetés mellett süssük 7-10 percig, amíg pirult, krémes lesz.
- lépés 3Reszeljük hozzá a fokhagymát, szórjuk bele egy nagy csipet chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk hozzá a felkarikázott olajbogyót is és locsoljuk meg a citrom levével. Pirítsuk össze őket pár percig.
- lépés 4A fusillit főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.
- lépés 5Tálaláskor merjünk a krémes padlizsánból a tésztára, szórjuk meg vágott petrezselyemmel és locsoljuk meg olívaolajjal.
Fedezze fel ezt is...












