1. >Receptek
  2. >Fusilli padlizsánnal, zöld olajbogyóval és petrezselyemmel

Fusilli padlizsánnal, zöld olajbogyóval és petrezselyemmel

A padlizsán elkészítésének egyik legfinomabb módja, ha egészen ici-pici kockákra vágjuk és fokhagymával magaslángon krémesre pirítjuk, majd utána hozzáadunk némi olajbogyót, kis citromlevet és sok-sok petrezselymet.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g fusilli

1 közepes padlizsán

2 gerezd fokhagyma

1 nagy marék zöld olajbogyó

1 csokor petrezselyem

citrom

chilipehely



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
250 g fusilli

1 közepes padlizsán

2 gerezd fokhagyma

1 nagy marék zöld olajbogyó

1 csokor petrezselyem

citrom

chilipehely



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A padlizsánt vágjuk be sűrűn hosszában és keresztben, majd szeleteljük fel, hogy egész pici kockákat kapjunk.
  2. lépés 2
    Nagy lángon forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat és adjuk hozzá a padlizsánt. Gyakori kevergetés mellett süssük 7-10 percig, amíg pirult, krémes lesz.
  3. lépés 3
    Reszeljük hozzá a fokhagymát, szórjuk bele egy nagy csipet chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk hozzá a felkarikázott olajbogyót is és locsoljuk meg a citrom levével. Pirítsuk össze őket pár percig.
  4. lépés 4
    A fusillit főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.
  5. lépés 5
    Tálaláskor merjünk a krémes padlizsánból a tésztára, szórjuk meg vágott petrezselyemmel és locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al tö...

    Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk...

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...