Pinterest

Csirke baszk módra

A nyári zöldségszezon végén járunk, de még mindig gyönyörű példányokat lehet kapni a piacon vagy a zöldségesnél. Főzzünk baszk stílusú csirkét paradicsommal, paprikával és hagymával ízesítve. Gyorsan elkészül!

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
2 csirkemell

1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka

2 piros paprika

2 zöld paprika

2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1 ek füstölt édes paprika

1 ek olívaolaj

Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
hozzávalók 4 személyre
2 csirkemell

1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka

2 piros paprika

2 zöld paprika

2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1 ek füstölt édes paprika

1 ek olívaolaj

Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg és aprítsuk fel a vöröshagymát. Vágjuk négy darabba a paprikákat, távolítsuk el a magokat. Egy zöldséghámozó segítségével hámozzuk meg őket, majd vágjuk csíkokra. Kockázzuk fel a paradicsomokat. Zúzzuk össze a fokhagymát, anélkül, hogy meghámoznánk.
  2. lépés 2
    Szeleteljük kisebb darabokra a csirkemell filét és a sonkát. Olívaolajban pirítsuk meg a csirke- és sonkadarabokat, amíg aranyszínűvé nem válnak. Tegyük félre egy tányérra.
  3. lépés 3
    Pirítsuk meg a vöröshagymát egy serpenyőben. Adjuk hozzá a füstölt paprikát, keverjük össze és pároljuk 5 percig.
  4. lépés 4
    Végül adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát és a babérlevelet. Sózzuk és borsozzuk meg az ételt. Fedjük le és további 15 percig főzzük. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal

    Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal

    A friss, házi készítésű bazsalikom pesto egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Párosítsuk rizsszem alakú orzo tésztával, amely tökéletes alap tésztasalátákhoz. Majd dobjuk fel koktélparadicsommal, mozzarellával, rukkolával, és ropogós olaszos Croustis-zal!

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Csoki Mousse aquafabából

    Csoki Mousse aquafabából

    Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET