Csirke baszk módra
A nyári zöldségszezon végén járunk, de még mindig gyönyörű példányokat lehet kapni a piacon vagy a zöldségesnél. Főzzünk baszk stílusú csirkét paradicsommal, paprikával és hagymával ízesítve. Gyorsan elkészül!
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
Hozzávalók











Hozzávalók
4 személyre
2 csirkemell
1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka
2 piros paprika
2 zöld paprika
2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 ek füstölt édes paprika
1 ek olívaolaj
Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka
2 piros paprika
2 zöld paprika
2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 ek füstölt édes paprika
1 ek olívaolaj
Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
hozzávalók 4 személyre
2 csirkemell
1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka
2 piros paprika
2 zöld paprika
2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 ek füstölt édes paprika
1 ek olívaolaj
Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka
2 piros paprika
2 zöld paprika
2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 ek füstölt édes paprika
1 ek olívaolaj
Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
- lépés 1Hámozzunk meg és aprítsuk fel a vöröshagymát. Vágjuk négy darabba a paprikákat, távolítsuk el a magokat. Egy zöldséghámozó segítségével hámozzuk meg őket, majd vágjuk csíkokra. Kockázzuk fel a paradicsomokat. Zúzzuk össze a fokhagymát, anélkül, hogy meghámoznánk.
- lépés 2Szeleteljük kisebb darabokra a csirkemell filét és a sonkát. Olívaolajban pirítsuk meg a csirke- és sonkadarabokat, amíg aranyszínűvé nem válnak. Tegyük félre egy tányérra.
- lépés 3Pirítsuk meg a vöröshagymát egy serpenyőben. Adjuk hozzá a füstölt paprikát, keverjük össze és pároljuk 5 percig.
- lépés 4Végül adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát és a babérlevelet. Sózzuk és borsozzuk meg az ételt. Fedjük le és további 15 percig főzzük. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Pestos orzo saláta olaszos Croustis-zal
A friss, házi készítésű bazsalikom pesto egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Párosítsuk rizsszem alakú orzo tésztával, amely tökéletes alap tésztasalátákhoz. Majd dobjuk fel koktélparadicsommal, mozzarellával, rukkolával, és ropogós olaszos Croustis-zal!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Csoki Mousse aquafabából
Csokoládé mousse aquafabából? Ne öntsük ki a csicseriborsó konzerv levét, inkább készítsünk belőle finom desszertet. Mindössze a csicseriborsó konzerv leve, étcsokoládé és kevés cukor vagy agavé szirup szükséges hozzá.
Fedezze fel ezt is...















